ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL I/2023» στον Ευβοϊκό Κόλπο (φωτό)

Με προσωπικό και από την Γερμανία, την Εσθονία, τις Η.Π.Α, την Ιταλία και την Πολωνία

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL I/2023» στον Ευβοϊκό Κόλπο (φωτό)

Από την Κυριακή 15 έως την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται με βάση το συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη η Πολυεθνική Άσκηση «AEGEAN SEAL I/2023», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

Η «AEGEAN SEAL I/2023» είναι άσκηση τύπου LIVEX/INVITEX (Live Exercise/Invitation Exercise) που οργανώνεται και διευθύνεται από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), και αποσκοπεί στην εκπαίδευση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων σε αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων.

Στην Άσκηση συμμετείχε προσωπικό και μέσα από την Γερμανία, την Εσθονία, τις Η.Π.Α, την Ιταλία και την Πολωνία. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα, όπως παρακάτω:

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΤΛΑΣ Ι.

1 Ελικόπτερο (Ε/Π) CH-47D.

1 Ε/Π S-70 της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού.

2 Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου-Ταχείας Μεταφοράς (ΣΑΠ-ΤΜ).

3 Ταχύπλοα Σκάφη (Τ/Σ) Ειδικών Επιχειρήσεων τύπου RIB-11 (Naval Special Warfare Rigid Inflatable Boat).

7 Ταχύπλοα Σκάφη (Τ/Χ) ΑΕΤΟΣ.

1 Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου (ΟΑΠ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

1 Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ/VSW).

1 Στοιχείο Ελεύθερων Σκοπευτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
           
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.