Οι Αλβανοί «μπλοκάρουν» τους ομογενείς που θέλουν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα – «Είστε εξτρεμιστές»

Οι Αλβανοί «μπλοκάρουν» τους ομογενείς που θέλουν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα – «Είστε εξτρεμιστές»

Οι Αλβανοί συνεχίζουν την προκλητική τους στάση μπλοκάροντας Έλληνες που θέλουν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Κ.Κατσίφα.

Δεν επετράπη στον πρόεδρο του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπη Καραθάνο, να εισέλθει στην Αλβανία από την Κακαβιά, περιστατικό που σηματοδοτεί την αρχή της έντασης στην επέτειο θανάτου του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

Τα Τίρανα συνεχίζουν να φοβούνται την εθνική οργή των Βορειοηπειρωτών και «κλειδώνουν» τα σύνορα για οποιονδήποτε έρχεται από την Ελλάδα, αποκαλώντας τον φυσικά εξτρεμιστή.

«Ο Μπάμπης Καραθάνος, ο Έλληνας εξτρεμιστής, αποκλείστηκε από την είσοδο στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μόλις πριν από λίγα λεπτά», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Συνεχίζει:

Ο Καραθάνος ήταν συνοδεία ενός Έλληνα πολιτικού τη στιγμή που προσπάθησε να περάσει στο αλβανικό έδαφος, έχοντας ελληνικό διαβατήριο.

Οι αρχές της Κακαβιάς του έδωσαν ένα χαρτί με το οποίο ενημέρωναν τον Καραθάνο ότι δεν του επιτρέπεται να εισέλθει στην Αλβανία, αφού αποδεικνύεται ότι βρίσκεται στον κατάλογο των ατόμων που είναι γνωστό ότι είναι προβληματικά και δεν δικαιολόγησε τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψής του.

Στην Κακαβιά, εν τω μεταξύ, δεκάδες Έλληνες υπήκοοι συρρέουν για να παρευρεθούν στο ετήσιο μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα, σημειώνει η αλβανική «JuguNews».

Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Πύργου για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα

Μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Χάρη Μιχαλακόπουλου και συμβολή στην τελική διατύπωση του κειμένου, πολλών Δημοτικών Συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου (Ηλεία) εξέδωσε, σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 25-10-2019), ψήφισμα για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ως προς το περιεχόμενο του ψηφίσματος, διακρίνονται δύο σκέλη. Στο πρώτο μέρος αποδίδεται τιμή στον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα και στο δεύτερο αποδίδονται ευθύνες στην Αλβανική κυβέρνηση γιατί δεν προχώρησε σε διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα Βορειοηπειρώτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Πύργου περνά στην ιστορία ως ο πρώτος Δήμος που εξέδωσε τέτοιου περιεχομένου ψήφισμα και όπως αναμένεται, το παράδειγμά του θα το ακολουθήσουν και άλλοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.