«Σφυρίζει αδιάφορα» ο Βλαδίμηρος εδώ και μέρες: Συμφωνία ή «δεν τον παίρνει» να αντιδράσει;

Βόρεια Ήπειρος: Την γιορτή των Θεοφανίων τίμησε η ελληνική μειονότητα

Στα παγωμένα νερά του ποταμού Μπίστριτσα

Βόρεια Ήπειρος: Την  γιορτή των Θεοφανίων  τίμησε η  ελληνική μειονότητα

Με βαθιά ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στα παγωμένα νερά του ποταμού Μπίστριτσα στην Βόρειο Ήπειρο.

Πλήθος κόσμου από όλα τα γύρω χωριά συνέρρευσε για να τιμήσει τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως ο Ελληνισμός της περιοχής παραμένει ζωντανός, ακμαίος χωρίς να έχει εγκαταλείψει τον τόπο του.

Παρά τις δυσκολίες και το πέρασμα των χρόνων, οι κάτοικοι συνεχίζουν να κρατούν τις Θερμοπύλες της παράδοσης, τιμώντας με πίστη τα έθιμα των προγόνων τους.

Η παρουσία των πιστών στις όχθες του ποταμού δεν ήταν μόνο μια πράξη λατρείας, αλλά ένας συγκινητικός φόρος τιμής στις ρίζες και την ιστορία τους, επιβεβαιώνοντας πως οι παραδόσεις μας αντέχουν και ανθίζουν όπου υπάρχει ψυχή που δεν ξεχνά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.