ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Όταν μαχητικά Rafale χτυπούσαν την τουρκική βάση στην δυτική Λιβύη

Με «όπλο» το εξελιγμένο σύστημα αυτοπροστασίας

Όταν μαχητικά Rafale χτυπούσαν την τουρκική βάση στην δυτική Λιβύη

Οι Τούρκοι, στην τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη, υπέστησαν πανωλεθρία, όταν οι θέσεις τους βομβαρδίστηκαν από αγνώστου… εθνικότητας γαλλικά μαχητικά Rafale.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που φύλαγαν την βάση της Αλ Ουατίγια, ήταν χαλαροί στην σκοπιά τους, όταν άκουσαν τον χαρακτηριστικό ήχο που αφήνει η τροχιά ενός πυραύλου.

Δευτερόλεπτα αργότερα ξέσπασε το πρώτο κύμα της κόλασης με εκρήξεις που διέλυσαν κτηριακές εγκαταστάσεις και συστήματα αεράμυνας των «γειτόνων» που υπήρχαν εγκατεστημένα στην βάση.

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Hawk καθώς και το πολυδιαφημισμένο Τουρκικό Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει το κύμα επίθεσης που εξαπέλυσαν τον περασμένο Ιούλιο τα αόρατα όπως αποδείχτηκε γαλλικά μαχητικά. Αυτά που δεν περιορίστηκαν στο πρώτο χτύπημα αλλά εξαπέλυσαν άμεσα και δεύτερο για να τελειώνει η δουλειά από απόσταση 90 έως 100 χιλιομέτρων.

Οι Τούρκοι στην βάση της Αλ Ουατίγια δεν κατάλαβαν ποτέ τι τους χτύπησε και όταν όλα τελείωσαν η βάση ήταν κατεστραμμένη ενώ υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες.

Η συγκεκριμένη επιτυχία της αποστολής των Rafale οφείλεται εν πολλοίς στο επιθετικό ραντάρ Spectra που διαθέτουν τα συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά.

Το βασικό όπλο του SPECTRA που είναι ένα υπερεξελιγμένο σύστημα αυτοπροστασίας το οποίο επιτίθεται σε αυτά του αντιπάλου και τα μπλοκάρει κατά τρόπο που να φαίνεται ότι λειτουργούν χωρίς να συμβαίνει αυτό.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση τα Rafale που «χτύπησαν» ανήκαν στην Αεροπορία της Αιγύπτου, αφού η Γαλλία δεν ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αποστολή, για να μην προκαλέσει τριγμούς στο ΝΑΤΟ όπως επίσημα αναφέρουν χωρίς κανένας να έχει επισήμως παραδεχτεί το χτύπημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Γαλλικές Υπηρεσίες Πληροφοριών συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στην όχι και τόσο ριψοκίνδυνη αποστολή που έπιασε την Τουρκική αεράμυνα στην Αλ Ουατίγια κυριολεκτικά στον ύπνο, όταν χτύπησαν τα Rafale.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.