ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ουκρανία, Τσεχία και Σλοβακία συμφώνησαν στην κοινή προμήθεια ΤΟΜΑ τύπου CV-90

Τα ουκρανικά θα πληρώσουν οι Βρυξέλλες

Ουκρανία, Τσεχία και Σλοβακία συμφώνησαν στην κοινή προμήθεια ΤΟΜΑ τύπου CV-90

Η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουκρανία υπέγραψαν κοινή δήλωση για την προμήθεια και τη  συντήρηση οχημάτων μάχης πεζικού CV90 που μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ΤΟΜΑ.

Η συμφωνία διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των τριών χωρών σχετικά με τις διαδικασίες προμήθειας του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στην παραγωγή, τη λειτουργία, την εκπαίδευση και τη συντήρηση.

«Η υπογραφή της Διακήρυξης για τη Συνεργασία στην απόκτηση και λειτουργία οχημάτων μάχης πεζικού CV90 δείχνει ξεκάθαρα ότι είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι να προχωρήσουμε στην παροχή της άμυνάς μας συλλογικά και ότι αντιλαμβανόμαστε την Ουκρανία ως πλήρη εταίρο», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Τσεχίας, Jana Cernochova, σύμφωνα με τοπικό μέσο.

Η συμφωνία υπεγράφη στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στις Βρυξέλλες νωρίτερα αυτό το μήνα.  Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρεζνίκοφ δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα κοινοποιηθούν αργότερα.

Η Τσεχία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποκτήσει 246 οχήματα CV90 για 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, η Σλοβακία έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τη Σουηδία για την αγορά 152 οχημάτων μάχης πεζικού έναντι 1,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, η Σουηδία ολοκλήρωσε την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στη χρήση του συγκεκριμένου οχήματος νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Στοκχόλμη έχει δεσμευτεί να παραδώσει 50 CV90 στην Ουκρανία. 

Το όχημα παρακολούθησης της BAE Systems είναι εξοπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο των 40 mm ικανό να καταρρίψει ένα ελικόπτερο από απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.