Ουκρανική δύναμη 60.000 ανδρών θα επιτεθεί από το Νικολάεφ στην Χερσώνα πριν τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές;

Ο Μπάιντεν πιέζει για μία μεγάλη νίκη για να μην υποστεί συντριβή

Ουκρανική δύναμη 60.000 ανδρών θα επιτεθεί από το Νικολάεφ στην Χερσώνα πριν τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές;

Oυκρανικές πηγές αναφέρουν πως το Κίεβο έχει συγκεντρώσει στο Νικολάεφ μία δύναμη 60.000 ανδρών και πιέζεται από τον Τ.Μπάιντεν να επιτεθεί και να καταλάβει την Χερσώνα πριν τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές στις 4 Νοεμβρίου.

Οι Δημοκρατικοί αναμένεται να υποστούν συντριπτική ήττα και ο Μπάιντεν θέλει να παρουσιάσει μία μεγάλη νίκη από το ουκρανικό μέτωπο.

Το ζήτημα είναι αν οι Ρώσοι έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν ενισχύσει το μέτωπο της Χερσώνας σε ικανοποιητικό βαθμό για να σταματήσει μία τέτοια φιλόδοξη επίθεση όταν αυτή πραγματοποιηθεί.

Επίσης η διακοπή του δορυφορικού συστήματος Starlink θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τις ουκρανικές δυνάμεις σε ότι αφορά την πληροφόρησή τους και τον συντονισμό τους.

Πάντως ο Μπάιντεν πιέζει. Μία νίκη στην Χερσώνα για αυτόν θα είναι σωτηρία, ενώ μία ήττα των Ουκρανών δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε για την Ουάσινγκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.