ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ουκρανική επίθεση στην μητροπολιτική Ρωσία: Για πρώτη φορά χτύπησαν λιμάνι στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα

Πρώτη φορά οι Ουκρανοί επιτίθενται σε ρωσική πόλη εκτός Κριμαίας από την θάλασσα

Ουκρανική επίθεση στην μητροπολιτική Ρωσία: Για πρώτη φορά χτύπησαν λιμάνι στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα

Επίθεση από ουκρανικά θαλάσσια drones δέχτηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες το Νοβοροσίσκ, ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά λιμάνια στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα και εντός της μητροπολιτικής Ρωσίας.

Σε σχετικό βίντεο φαίνεται η στιγμή της καταστροφής ενός θαλάσσιου drone, το οποίο στην αρχή αρπάζει φωτιά και εν συνεχεία εκρήγνυται.

Λίγο αργότερα η Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα με drones καμικάζι να επιτίθενται σε μεγάλο ρωσικό σκάφος στο Νοβοροσίσκ.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για το αποβατικό πλοίο Γκόρνιακ κλάσης Ropucha.

Αυτά τα βίντεο ανεβαίνουν τώρα μαζικά από ουκρανικά και ρωσικά κανάλια. Επιπλέον, μάρτυρες έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα του πλοίου να ρυμουλκείται στην ξηρά, και να βρίσκεται στην αποβάθρα για επισκευή. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, είχε καταστραφεί ένα από τα διαμερίσματα του πλοίου και σχηματίστηκε λίστα με τις ζημιές επί του σκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική πλευρά είπε ότι η ζημιά δεν ήταν σοβαρή και σύντομα θα επισκευαστεί και θα τεθεί ξανά σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Οι Ουκρανοί όμως λένε μία διαφορετική εκδοχή και ισχυρίζονται ότι όπως δείχνει και η φωτογραφία το πλοίο ήταν σε άθλια κατάσταση, ημιβυθισμένο.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδησεογραφικούς ιστότοπους απεικονίζονται πλοία να κινούνται σε μικρή απόσταση από την ακτή και να ακούγονται πυρά.

Οι αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις και την χρήση πυρών.

Το Νοβοροσίσκ συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και έχει 300.000 κατοίκους.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Κράσνονταρ και στην γέφυρα του Κερτς ενώ φιλοξενεί αρκετά πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί επιχειρούν να χτυπήσουν με θαλάσσια drones (με εναέρια έχουν χτυπήσει πολλές φορές) εντός της μητροπολιτικής Ρωσίας δηλαδή πέραν της Κριμαίας.

Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο αντικειμενικός σκοπός ήταν η ναυτική βάση ή εκ νέου η γέφυρα της Κριμαίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.