ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανικός βομβαρδισμός κατά μοναστηριού στο Ντονιέτσκ – 3 μοναχοί νεκροί

Σπαραγμός στην κηδεία τους

Ουκρανικός βομβαρδισμός κατά μοναστηριού στο Ντονιέτσκ – 3 μοναχοί νεκροί

Στις 3 Ιουνίου 2022, στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας Svyatogorsk , ο Μητροπολίτης Arseny του Svyatogorsk τέλεσε την κηδεία των μοναχών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του μοναστηριού από Ουκρανούς. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της επισκοπής του Ντονέτσκ στην σελίδα της στο Facebook .

Στο τελευταίο τους ταξίδι, οι αδελφοί και οι ενορίτες της μονής αποχαιρέτησαν τον Κοσμήτορα της Λαύρας, Αρχιμανδρίτη Γαλακτίωνα (Vuychenko), τον μοναχό Αριστοκλή (Khvoshchina) και τη μοναχή Varvara (Kisel).

Όπως αναφέρουν στο μήνυμα, την 1η Ιουνίου, λόγω των αδιάκοπων βομβαρδισμών, δεν κατέστη δυνατή η ταφή των νεκρών. Θείες ακολουθίες της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου τελέστηκαν στο υπόγειο της μονής.

Στις 2 Ιουνίου, τα ντυμένα σώματα των νεκρών μοναχών μεταφέρθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου, σύμφωνα με τον καταστατικό της εκκλησίας, διαβάστηκε από πάνω τους το Ευαγγέλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 3 Ιουνίου οι δολοφονηθέντες κάτοικοι του μοναστηριού τάφηκαν και θάφτηκαν πίσω από το βωμό του καθεδρικού ναού της Κοιμήσεως. Κατά την λειτουργία της κηδείας οι εκρήξεις δεν σταμάτησαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.