ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανοί Πεζοναύτες κατέλαβαν οικισμούς στην αριστερή όχθη του Δνείπερου – «Τους εξαλείψαμε» λένε οι Ρώσοι

Το Κίεβο επιχειρεί να δημιουργήσει νέο μέτωπο για να «χαλαρώσει» την πίεση που δέχεται σε Ντόνμπας, Χάρκοβο και Ζαπορίζια

Ουκρανοί Πεζοναύτες κατέλαβαν οικισμούς στην αριστερή όχθη του Δνείπερου – «Τους εξαλείψαμε» λένε οι Ρώσοι

Λίγο πριν την έλευση του χειμώνα και μετά από μία απογοητευτική, όπως εξελίχτηκε για τους Ουκρανούς, αντεπίθεση, το Κίεβο πραγματοποίησε αποβατική ενέργεια στον ποταμό Δνείπερο με την οποία κατάφερε να περάσει δυνάμεις πεζοναυτών στην υπό ρωσικό έλεγχο αριστερή όχθη και να καταλάβει εν μέρει δύο οικισμούς.

Οι Ρώσοι εν συνεχεία ισχυρίζονται πως κατάφεραν να αναχαιτίσουν την ουκρανική επίθεση και να εμποδίσουν την περαιτέρω απόβαση Ουκρανών πεζοναυτών και το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού προγεφυρώματος έχει εξαλειφθεί αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει πάψει να υφίσταται ολοκληρωτικά.

Συγκεκριμένα, ομάδες από την 35η και την 36η ουκρανική Ταξιαρχία Πεζοναυτών, προωθήθηκαν στον οικισμό Πόιμα, 11 χλμ. ανατολικά της Χερσώνας και 4 χιλιόμετρα από την αριστερή όχθη του ποταμού!

Από εκεί συνέχισαν τη εξάπλωσή τους και κατάφεραν να δημιουργήσουν προγεφύρωμα βόρεια του οικισμού Πισανίβκα, 14 χλμ. ανατολικά της Χερσώνας.

Οι αναφορές έλεγαν πως είχαν καταλάβει κατοικίες στα βόρεια του οικισμού.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως ο κίνδυνος έχει εξαλειφθεί αλλά οι Ουκρανοί λένε πως ακόμα παρουσία στην αριστερή όχθη.

Το Κίεβο απεγνωσμένα αναζητά τρόπους να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση στα πεδία των μαχών και να «χαλαρώσει» την πίεση που δέχεται στα μέτωπα του Χάρκοβο, του Ντόνμπας και της Ζαπορίζια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο κατάφερε να στήσει προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη του Δνείπερου: Οι Ουκρανοί το είχαν κάνει και την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.