Αποτυχημένη (προς το παρόν) ουκρανική αποβατική ενέργεια στον Δνείπερο; – Οι Ουκρανοί έφτιαξαν αρχικό προγεφύρωμα και οι Ρώσοι το κατέστρεψαν

Το Su-34 που «βομβάρδισε» κατά λάθος το Μπέλγκοροντ θα έπληττε ουκρανικές θέσεις στην Χερσώνα

Αποτυχημένη (προς το παρόν) ουκρανική αποβατική ενέργεια στον Δνείπερο; – Οι Ουκρανοί έφτιαξαν αρχικό προγεφύρωμα και οι Ρώσοι το κατέστρεψαν

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο του Δνείπερου όπου σύμφωνα με ρωσικές και ουκρανικές πηγές οι δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποίησαν αποβατική ενέργεια στην απέναντι πλευρά της γέφυρας Αντόνοφ στην Χερσώνα και μάλιστα προχώρησαν ενάμιση χιλιόμετρο εντός ρωσικού πλέον εδάφους.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές το προγεφύρωμα καταστράφηκε και οι Ουκρανοί αποχώρησαν ξανά στην προς την δική τους πλευρά της γέφυρας Αντόνοφ.

Φαίνεται πως ακόμα και το ρωσικό Su-34 που «βομβάρδισε» κατά λάθος την ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, είχε ως προορισμό του την Χερσώνα και να πλήξει τις ουκρανικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές ως προς το μέγεθος της ουκρανικής δύναμης που διέσχισε τον Δνείπερο.

Πάντως οι Ρώσοι αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου και είναι σαφές πως το Κίεβο ετοιμάζει την αντεπίθεσή του από εκεί.

Όπως αναφέραμε νεότερες πληροφορίες (ρωσικές) λένε ότι η αποβατική ενέργεια απέτυχε.

Οι Ρώσοι πρέπει να λένε την αλήθεια διότι αυτή την περίοδο η περιοχή είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ λασπώδης που σημαίνει πως οι Ουκρανοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσου τα δυτικά άρματα μάχης.

Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι προετοιμάζουν το έδαφος για μία μεγάλη επίθεση τις επόμενες ημέρες.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ και συνολικά στο Ντόνμπας αλλά πλέον η μεγάλη μάχη θα δοθεί σε Ζαπορίζια και Χερσώνα για την Κριμαία που σημαίνει πως αν απειληθεί η ρωσική χερσόνησος τότε οι Ρώσοι θα κάνουν χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Τα τακτικά αυτά πυρηνικά όπλα θα διαθέτουν γομώσεις δύο έως τριών κιλοτόνων και θα χτυπήσουν τα ουκρανικά κέντρα ανεφοδιασμού των δυνάμεων πρώτης γραμμής με δυτικά όπλα.

Οι Ουκρανοί αν τελικώς μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποια μεγάλη αντεπίθεση, αυτή σίγουρα δεν θα μπορεί να γίνει στο Ντόνμπας όπου οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει πολυεπίπεδες γραμμές άμυνας (με κύριες, συμπληρωματικές και εναλλακτικές θέσεις) και έχουν «φορτώσει» το μέτωπο με επαρκές στρατιωτικό προσωπικό κυρίως λόγω της Wagner, η οποία έχει παίξει καίριο ρόλο στις μάχες του Μπάκχμουτ.

Η χρήση τους θα γίνει με σκοπό να «νεκρώσουν» τα ουκρανικά κέντρα ανεφοδιασμού. Όσα δυτικά όπλα δεν καταστραφούν θα μολυνθούν σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Με λίγα λόγια οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε απαγόρευση περιοχής με ρίψη βλήματος (που θα έχει πυρηνική γόμωση) εάν δουν πως δεν μπορούν να κρατήσουν την ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Αυτή την στιγμή εκεί έχουν αναπτυχθεί οι εμπειροπόλεμοι και αξιόμαχοι Τσετσένοι του Καντίροφ, οι οποίοι είναι ένα μικρό σωμα 40.000 ανδρών και δεν αρκούν για ένα τέτοιο μέτωπο

Χρειάζονται τουλάχιστον 150.000 στρατιώτες, όταν συνολικά η Ρωσία στην Ουκρανία δείχνει να μην χρησιμοποιεί πάνω από 350.000 άνδρες, μέρος των οποίων αποτελούν και οι εθελοντές της Wagner.

Oι ανεφοδιασμοί των Ουκρανών με δυτικά όπλα γίνονται από τις αποθήκες των πόλεων Κρίβι Ρίι για την Χερσώνα και της Ντνίπρο για το Ντόνμπας.

Οι Ρώσοι δεν σχεδιάζουν χρήση πυρηνικών όπλων σε Χερσώνα και Ζαπορίζια διότι τις θεωρούν ότι ανήκουν στην ρωσική επικράτεια αφού βρίσκονται μέσα στα εδάφη τα οποία έχουν ενσωματώσει επισήμως.

Ούτε θέλουν οι περιοχές που θα χτυπηθούν να «νεκρώσουν» για… αιώνες, συνεπώς η χρήση των πυρηνικών όπλων θα είναι περιορισμένη και θα αφορά μικρής ισχύος πυρηνικά πλήγματα.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα χρησιμοποιούνται για την καταστροφή στρατιωτικών δυνάμεων και για μεγάλων αποθηκευτικών χώρων οπλικών συστημάτων.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως οι Ρώσοι διαθέτουν περίπου 2.000 τακτικά πυρηνικά όπλα τα οποία χωρίζονται σε βόμβες που μπορούν να μεταφερθούν από ρωσικά μαχητικά, σε κεφαλές για μικρου βεληνεκούς πυραύλους και σε βλήματα πυροβολικού.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται αποθηκευμένα σε συγκεκριμένες αποθήκες στο ρωσικό έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ρώσοι αποφάσισαν να τα μεταφέρουν στην Λευκορωσία για να είναι έτοιμα προς χρήση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.