Αποφάσεις της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη για να... συμβαδίζει με τα υπόλοιπα κράτη!

Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη τελικά ποιο πολύ ενδιαφέρον έχει για την Ουκρανία παρά για τα ελληνικά νησιά στην ΑΣΔΕΝ καθώς μετά τις αποστολές εκτός των άλλων και ρουκετών των 122χλστ από τα αποθέματα των RM-70, στο στόχαστρο μπήκε το βαρύ πυροβολικό.

Μ-109 και Μ-110 μαζί με τα πυρομαχικά τους θα αρχίσουν να αδειάζουν την ΑΣΔΕΝ με σκοπό να σταματήσουν τους Ρώσους κάπου στην Ανατολική Ουκρανία. Αντικαταστάτες; Καμία απάντηση πέραν μια δήλωση του Ν.Παναγιωτόπουλου ότι ότι αποστέλεται είναι απο τα αποθέματα. Και αυτό τι σημαίνει ότι δεν τα θέλαμε;

Στην επίκαιρη ερώτηση που έστειλαν οι Τομεάρχες Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο Τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρουγκαλος σχετικά με την αποστολή όπλων της Ελλάδας στην Ουκρανία, απάντησε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Σημειώνεται πως, στη χθεσινή παρουσία του στην τηλεδιάσκεψη, στην οποίοα συμμετείχαν υπουργοί Αμυνας και αξιωματούχοι από 44 χώρες, ο Ν. Παναγιώτοπουλος, τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ότι η Ελλάδα υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή σαφή και κατηγορηματική στάση εναντίον της εισβολής και του αναθεωρητισμού, υποστηρίζοντας την επιβολή κυρώσεων. Πρόσθεσε δε, ότι σε πνεύμα αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης προς την Ουκρανία, η χώρα μας προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, ανθρωπιστική και αμυντική.

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορούμαστε από υπουργό άλλης χώρας πως η Ελλάδα στέλνει νέο βαρύτερο οπλισμό στην Ουκρανία

Στην κοινή ερώτηση που κατέθεσαν νωρίτερα, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο γεγονός πως η ενημέρωση για την αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία, έγινε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

Αναλυτικά, η δήλωση:

Σε χθεσινή δήλωσή του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Όστιν αποκάλυψε ότι «σήμερα πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία». Πληροφορηθήκαμε έτσι από τον υπουργό μιας τρίτης χώρας ότι η χώρα μας έχει ανακοινώσει την αποστολή νέου βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία, για την οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα καμιά ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ήδη στις βαλίτσες του για την Ουάσιγκτον τη δέσμευση για την αποστολή νέου οπλισμού, σε αντάλλαγμα για τη θερμή υποδοχή στην Ουάσιγκτον. Στο ίδιο πλαίσιο η κυβέρνηση αποσιώπησε επί δύο εικοσιτετράωρα το σοβαρότατο περιστατικό παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να μη χαλάσει την επικοινωνιακή εικόνα της επίσκεψης στις ΗΠΑ και της δήθεν αναβαθμισμένης Ελλάδας, ενώ η παραβίαση αυτή λίγα μίλια από τη νέα αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης θα έπρεπε να αποτελέσει τρανταχτή απόδειξη της απειλής που συνιστούν οι ενέργειες της Τουρκίας. Εν τέλει ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού στις ΗΠΑ; Η προώθηση εθνικών συμφερόντων ή η επικοινωνία και ανταμοιβή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του;

Ενδεχόμενη αποστολή βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρας μας σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο. Αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το λέει το Διεθνές Δίκαιο. Έχουν επίγνωση στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου τι σημαίνει η εμπλοκή αυτή ή το μόνο που ενδιαφέρει είναι να γίνεται αρεστός ο Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον; Πότε αποφασίστηκε μια τέτοια σοβαρότατη επιλογή; Με ποιες διαδικασίες; Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ; Αποφασίζεται η εμπλοκή της χώρας μας σε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας και είναι όλα business as usual;

Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και την ίδια στιγμή δεν εξασφαλίζονται όροι αντιμετώπισης ενδεχόμενης νέας έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζητούμε την άμεση ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής από τον υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο σχετικά με τις αποστολές οπλισμού στην Ουκρανία και τις σχετικές ειλημμένες -όπως όλα δείχνουν- αποφάσεις. Γι’ αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ταυτόχρονα, καταθέτει σήμερα επείγουσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.