ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Παραιτήθηκε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αρνούμαι να στέλνουμε όπλα στο Ισραήλ για να σκοτώνουν αμάχους»

«Η τυφλή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν μόνο προς τη μία πλευρά είναι άδικη»

Παραιτήθηκε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αρνούμαι να στέλνουμε όπλα στο Ισραήλ για να σκοτώνουν αμάχους»

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζος Πολ, οποίος ανήκει στο γραφείο που επιβλέπει τις μεταφορές όπλων παραιτήθηκε αυτήν την εβδομάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να συνεχίσει να στέλνει όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, την στιγμή που τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται για να σκοτώνονται άμαχοι.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Τζος Πολ, ο οποίος για περισσότερα από 11 χρόνια κατείχε θέση διευθυντή τμήματος στο Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η «τυφλή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν μόνο προς τη μία πλευρά» οδηγεί σε αποφάσεις πολιτικής που είναι «κοντόφθαλμες, καταστροφικές, άδικες και αντιφατικές με τις ίδιες τις αξίες που ενστερνιζόμαστε δημόσια».

«Η αντίδραση του Ισραήλ, και μαζί η αμερικανική υποστήριξη τόσο γι’ αυτή την αντίδραση όσο και για το status quo της κατοχής, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε περισσότερα και βαθύτερα δεινά τόσο για τον ισραηλινό όσο και για τον παλαιστινιακό λαό» έγραψε, προσθέτοντας:

«Φοβάμαι ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε τις προηγούμενες δεκαετίες και αρνούμαι να συμμετέχω πλέον σε κάτι τέτοιο».

Σε συνέντευξή του, ο κ. Πολ είπε ότι ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας (μιας περιοχής δύο εκατομμυρίων κατοίκων) από το Ισραήλ χωρίς νερό, τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη και ηλεκτρισμό θα έπρεπε κανονικά να ενεργοποιήσει την προστασία που παρέχουν ομοσπονδιακοί νόμοι, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να κρατούν τα αμερικανικά όπλα μακριά από τα χέρια των παραβατών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Όμως αυτές οι νομικές δικλίδες ασφαλείας δεν λειτουργούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα με όλες αυτές τις διατάξεις είναι ότι επαφίεται στην εκτελεστική εξουσία να αποφασίσει εάν όντως έχουν σημειωθεί παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο κ. Πολ.

«Η απόφαση δεν λαμβάνεται από κάποια ακομμάτιστη ακαδημαϊκή οντότητα και δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για τον πρόεδρο να πάρει μια οποιαδήποτε σχετική απόφαση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο το βράδυ της Τετάρτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.