ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Παραλύει» η Γαλλία: Νέες κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό – Στους δρόμους ξανά οι πολίτες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τα διυλιστήρια βάζουν λουκέτο

«Παραλύει» η Γαλλία: Νέες κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό – Στους δρόμους ξανά οι πολίτες

Για ακόμη μία μέρα θα «παραλύσει» η Γαλλία, καθώς εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα συνδικάτων και σωματείων, διαδηλώνοντας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμάνουελ Μακρόν, που αυξάνει το όριο ηλικίας, από τα 62 στα 64 έτη.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τα διυλιστήρια βάζουν λουκέτο, με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση «απαντά» μέσω ισχυρής καταστολής, κατεβάζοντας στους δρόμους 13.000 αστυνομικούς, με τους 5.500 εξ αυτών να χρησιμοποιούνται στις διαδηλώσεις του Παρισιού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Η γαλλική κυβέρνηση χρησιμοποιεί αφηγήματα περί «ακροαριστερής τρομοκρατίας», καλώντας άπαντες σε «ηρεμία» καθώς η χώρα διάγει περίοδο βίας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Μακρόν συνεχίζει να εμφανίζεται ανυποχώρητος όσον αφορά το νομοσχέδιο. Μάλιστα φέρεται να είναι έτοιμος ώστε να συζητήσει μία σειρά εργασιακών θεμάτων, αλλά όχι αυτό των συντάξεων, γεγονός που προκαλεί οργή στα συνδικάτα.

Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων δεν φαίνεται να καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα και ως εκ τούτου, «κύματα» πολιτών θα κατακλύσουν για ακόμη μία ημέρα τους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, εκφράζοντας την οργή τους κατά της κυβέρνησης Μπόρν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.