Πατέρας Καρολάιν: «Θα ήταν τιμή μου να εκτελέσω τον Μπ.Αναγνωστόπουλο εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να ισχύει»

«Ο Μπάμπης ήλεγχε τα οικονομικά της Καρολάιν - Της δίναμε επίδομα και το έπαιρνε αυτός»

Πατέρας Καρολάιν: «Θα ήταν τιμή μου να εκτελέσω τον Μπ.Αναγνωστόπουλο εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να ισχύει»

Ο πατέρας της δολοφονηθείσας Καρολάιν Κράουτ δήλωσε σήμερα πως θα ήταν «τιμή μου να εκτελέσω» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να ισχύει στην Ελλάδα.

Ο συντετριμμένος Ντέιβιντ Κράουτς, μίλησε λίγο πριν από την έφεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατά της 27ετούς ποινής του για τη δολοφονία της 19χρονης συζύγου του Καρολάιν, στο σπίτι τους τον Μάιο του 2021.

Ο πρώην πιλότος θα ζητούσε την μείωση της ποινής του, προσπαθώντας να πείσει πως η δολοφονία της συζύγου του έγινε εν βρασμώ ψυχής. Ωστόσο, τελικά η δίκη πήρε νέα διακοπή για τις 24 Απριλίου.

Με επικεφαλής τον νέο δικηγόρο του Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, τον οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απέλυσε πέρυσι αλλά τον ξαναπροσέλαβε, θα υποστηρίξει πως δεν ήθελε να δολοφονήσει την Καρολάιν και πως αντέδρασε κατά τη διάρκεια ενός καβγά επειδή φοβήθηκε ότι θα έκανε κακό στη Λυδία.

«Αν ίσχυε η θανατική ποινή στην Ελλάδα, ευχαρίστως θα τον σκότωνα εγώ»

Ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς, μίλησε στην Daily Mail εν αναμονή της έφεσης, χαρακτηρίζοντας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο «ύπουλο μπάσταρδο» και είπε: «Αν η θανατική ποινή ήταν ακόμα διαθέσιμη εδώ (στην Ελλάδα), θα το θεωρούσα τιμή μου να μου επιτραπεί να τραβήξω τη σκανδάλη για να τον στείλω στη λήθη. Τον μισώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου. Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση».

Τι λέει ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Μιλώντας επίσης στην Daily Mail ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δήλωσε: «Δεν περνάει ούτε μία μέρα χωρίς ο πελάτης μου να μετανιώνει για ό,τι συνέβη, αλλά αυτό που θέλει και αυτό που θέλουμε γι’ αυτόν είναι δικαιοσύνη. Δεν αρνείται αυτό που συνέβη, αλλά ζητάμε να μειωθεί η ποινή. Κάθε μέρα που βρίσκεται στη φυλακή, σκέφτεται τι συνέβη και πόσο μισεί τον εαυτό του, οι μόνες του σκέψεις είναι για την κόρη του.

Το μόνο που θέλει είναι μια δίκαιη δίκη και να ληφθούν υπόψη οι ελαφρυντικές περιστάσεις των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια του θανάτου της Καρολάιν. Δεν είναι ναρκισσιστής και αποδέχεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά την καταδίκη του είναι υπόδειγμα κρατούμενου στη φυλακή και βοηθάει τους άλλους κρατούμενους. Έχει επίσης πολύ καλή συμπεριφορά και όλα αυτά θα τα εξηγήσουμε στο δικαστήριο».

Αντιδρώντας στις υποδείξεις του πατέρα της Καρολάιν πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καρολάιν επειδή ανακάλυψε πως ήταν διακινητής ναρκωτικών, ο δικηγόρος του πρώην πιλότου, δήλωσε: «Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο αυτού του ισχυρισμού κατά τη διάρκεια της δίκης και δεν βρέθηκαν στοιχεία κατά την έρευνα και δεν έχει διωχθεί ποτέ για παρόμοια εγκλήματα. Έχει μια άψογη καριέρα 11 ετών ως πιλότος ελικοπτέρων. Σεβόμαστε τη θλίψη του πατέρα της Καρολάιν, αλλά αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς».

«Ο Μπάμπης ήλεγχε τα οικονομικά της Καρολάιν – Της δίναμε επίδομα και το έπαιρνε αυτός»

Ωστόσο, ο κ. Ντέιβιντ Κράουτς έδωσε μια πολύ διαφορετική εικόνα για τον σύζυγο της αείμνηστης κόρης του, λέγοντας ότι μετά τον θάνατό της, ο ίδιος και η σύζυγός του Σουζάνα έμαθαν πως ο Αναγνωστόπουλος ήλεγχε τα οικονομικά και τις κινήσεις της.

«Προκειμένου να σας δώσω μια ιδέα για το πώς είναι ο δολοφόνος της κόρης μου, επιτρέψτε μου να σας πω τι ανακαλύψαμε η Σουζάνα κι εγώ για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στην Καρολάιν» είπε.

«Όταν η Καρολάιν έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι της προκειμένου να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, η Σουζάνα κι εγώ της δίναμε ένα μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ για φαγητό, ενοίκιο κ.λ.π. Μέσα σε έναν χρόνο είχε παντρευτεί και είχε σταματήσει να παρακολουθεί μαθήματα και ζούσε με τον σύζυγό της. Καθώς είχα λίγες άλλες υποχρεώσεις, συνέχισα να της δίνω μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ.

Το κάναμε αυτό επειδή θεωρούσαμε πως θα ήταν ωραίο η Καρολάιν να μπορεί να έχει κάποια ανεξαρτησία από τον σύζυγό της και να μην χρειάζεται να του ζητάει συνεχώς χρήματα για να αγοράζει ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα».

Και συνεχίζει: «Ανακαλύψαμε μετά το θάνατό της πως τα χρήματα που η Σούζαν κι εγώ πληρώναμε κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό της Καρολάιν, τα είχε ιδιοποιηθεί ο σύζυγός της και πως κάθε φορά που χρειαζόταν χρήματα για να αγοράσει έναν καφέ ή για να αγοράσει τροφή για τα κατοικίδιά της, έπρεπε να ζητήσει από τον σύζυγό της αυτά τα χρήματα».

«Όλα τα οικιακά ψώνια ελέγχονταν από αυτόν, ψώνιζαν πάντα μαζί και δεν της επιτρεπόταν ποτέ να ψωνίζει μόνη της. Περιστασιακά της επιτρεπόταν να βγαίνει με μια φίλη της για καφέ, αλλά ο ίδιος φρόντισε να πηγαίνει στο ραντεβού με ταξί που οδηγούσε φίλος του και το πλήρωνε εκ των προτέρων ο ίδιος. Όταν ερχόταν η ώρα να επιστρέψει στο σπίτι, έπρεπε να του τηλεφωνήσει για να έρθει να την παραλάβει» δήλωσε ο κ. Κράουτς.

«Είναι μυστήριο για μένα πώς ανέχτηκε αυτή τη συμφωνία. Η Καρολάιν ήταν πάντα ένα κορίτσι με ισχυρή θέληση και σταθερές ιδέες και δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό της να εκφοβιστεί».

Στην συνέχεια, ανέφερε: «Μετά τον θάνατο της κόρης μου, η Σούζαν και ο σύζυγός της Καρολάιν συνόδευσαν τη σορό της πίσω στην Αλόννησο για την κηδεία και δεν είχα ξαναδεί άνθρωπο τόσο συντετριμμένο από τη θλίψη. Αν και ήμουν κι εγώ εντελώς συντετριμμένος από τον θάνατο της κόρης μου, συνειδητοποίησα πως η θλίψη του ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τη δική μου, κάτι που δεν πίστευα πως ήταν συνατό. Κρατηθήκαμε χέρι – χέρι στο σπίτι μου, με δάκρυα να τρέχουν στα πρόσωπά μας, εντελώς απαρηγόρητοι. Μετά την κηδεία επέστρεψε στην Αθήνα με τους γονείς του και τη Λυδία».

Πώς του μπήκαν ψύλλοι για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Το Rolex του πιλότου

Ωστόσο, ο κ. Κράουτς, συνταξιούχος μηχανικός, άρχισε σύντομα να έχει υποψίες για τον γαμπρό του. Όπως δήλωσε στην Daily Mail: «Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της κηδείας και του μνημοσύνου της Καρολάιν, κατά καιρούς μου έρχονταν ανησυχητικές σκέψεις. Μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχε κάτι περίεργο στην όλη υπόθεση, μικρά πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα. Γιατί οι ληστές να σκοτώσουν την κόρη μου πριν φύγουν, αφού είχαν πάρει όλα τα τιμαλφή και τα χρήματα του σπιτιού. Πώς γνώριζαν για το εσωτερικό σύστημα CCTV και πώς σκέφτηκαν να αφαιρέσουν την κάρτα μνήμης από το σύστημα».

«Είδα ξανά τον σύζυγο της κόρης μου το πρωί του μνημοσύνου της. Ήταν ακόμα καταθλιπτικός, μια εικόνα δυστυχίας, αλλά με αγκάλιασε και πάλι τα δάκρυα άρχισαν να τρέχουν στο πρόσωπό του, η φωνή του πνιγόταν από τη συγκίνηση. Μου είπε ότι μου είχε φέρει ένα δώρο και ξετύλιξε μια τεράστια κορνιζαρισμένη φωτογραφία του ίδιου και της Καρολάιν που τραβήχτηκε στο γάμο τους στην Πορτογαλία.

Συγκινήθηκα πολύ από αυτό το ευγενικό δώρο, το οποίο ήξερε ότι ήταν η αγαπημένη μου φωτογραφία. Στη συνέχεια παρατήρησα ότι φορούσε το ακριβό ρολόι Rolex για το οποίο ήταν τόσο περήφανος. Τότε κατάλαβα πως είτε η ληστεία είχε διαπραχθεί από εντελώς ανίκανους είτε κάτι δεν πήγαινε πολύ καλά με την ιστορία του».

Η στιγμή της σύλληψης στην Αλόννησο

«Η εικόνα έγινε πολύ πιο ξεκάθαρη μια ώρα αργότερα, όταν δύο μεγαλόσωμοι αστυνομικοί τον οδήγησαν μακριά από το νεκροταφείο προς ένα ελικόπτερο που περίμενε, δήθεν για να ταυτοποιήσει έναν ύποπτο που είχε συλληφθεί στην Αθήνα. Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς ειδικός στη γλώσσα του σώματος για να καταλάβει πως οι αστυνομικοί που τον οδηγούσαν δεν τον έβαζαν απλά στο VIP μεταφορικό μέσο, αλλά έπαιρναν τον άνθρωπο που υποπτεύονταν πως είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του».

Νωρίτερα φέτος αποκαλύφθηκε πως η Λυδία είχε μετακομίσει στις Φιλιππίνε από όπου κατάγεται η σύζυγος του κου Κράουτς, και ο ίδιος δήλωσε στην Daily Mail πως ζούσε πλέον με την ετεροθαλή αδερφή της Καρολάιν, την Ντόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε: «Η Λυδία έχει εγκατασταθεί ευτυχώς εκεί. Όλες οι ξαδέρφες της, όπως όλες οι Φιλιππινέζες, έχουν ίσια μαύρα μαλλιά – και έτσι ξεχωρίζει από τις άλλες και τραβάει πολλή προσοχή – κάτι που της αρέσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.