Πέσατε θύμα χάκερ; – Δείτε πως θα πάρετε πίσω τα χρήματά σας

«Η τράπεζα έχει ένα μερίδιο ευθύνης»

Πέσατε θύμα χάκερ; – Δείτε πως θα πάρετε πίσω τα χρήματά σας

Η δικηγόρος Έλενα Σπυροπούλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε να μην απογοητεύονται τα θύματα ηλεκτρονικής απάτης γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες οι τράπεζες επέστρεψαν μέρος ή το σύνολο των χρημάτων στους εξαπατηθέντες πολίτες .

«Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Εξαρτάται από το χρόνο αντίδρασης και τους μηχανισμούς της τράπεζας και την πίεση που ασκεί κανείς» δήλωσε η κα Σπυροπούλου αναφορικά με τη δράση χάκερς.

«Ο καθένας που του έχει συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να δράσει άμεσα. Θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα την τράπεζα, να κάνει αμφισβήτηση της συναλλαγής και να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στη τράπεζα ώστε είτε να δεσμευτούν τα χρήματα είτε να επιστραφούν».

Όπως δήλωσε η κ. Σπυροπούλου «οι υποθέσεις τέτοιου είδους είναι πάρα πολλές και με μεγάλα ποσά».

Η ίδια επέμεινε ότι τα θύματα διαδικτυακής απάτης δεν πρέπει να μένουν αδρανή αλλά να κινητοποιούνται άμεσα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Η τράπεζα έχει ένα μερίδιο ευθύνης. Υπάρχουν τράπεζες που δρουν πιο άμεσα, υπάρχουν τράπεζες που δρουν πιο αργά. Όταν υπάρχει δικαστική απόφαση τα χρήματα δεσμεύονται σε έναν λογαριασμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αποκάλυψε, υπάρχουν πολίτες που έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχει επιστραφεί από τράπεζα μέρος ή το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα λόγω της συνυπαιτιότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.