ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πιθανόν πριν από το τέλος του μήνα ο απόπλους της ελληνικής φρεγάτας για την Ερυθρά Θάλασσα

Ποιο πλοίο θα αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή

Πιθανόν πριν από το τέλος του μήνα ο απόπλους της ελληνικής φρεγάτας για την Ερυθρά Θάλασσα

Μπορεί το θέμα να έχει μπει εσχάτως στο περιθώριο της ειδησεογραφίας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι διεργασίες για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου θα μπει σε υπηρεσία στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δεν εξελίσσονται και μάλιστα ραγδαία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα νήματα κινούνται και η τελική απόφαση για το ποια φρεγάτα μας θα σταλεί κόντρα στους Χούθι της Υεμένης είναι ante portas.

Φ/Γ ΥΔΡΑ και Φ/Γ ΨΑΡΑ είναι οι δύο υποψήφιες για την επικίνδυνη αυτή αποστολή, στην οποία αποφάσισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να εμπλέξει το Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, ο έλεγχος των συστημάτων και των δύο φρεγατών έχει ήδη γίνει, αναφορικά τουλάχιστον με το ESM, το σύστημα δηλαδή του ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και τα οπλικά τους συστήματα.

Περισσότερες πιθανότητες να λάβει το «χρίσμα» φαίνεται να έχει η φρεγάτα ΨΑΡΑ καθώς προσώρας, η φρεγάτα ΥΔΡΑ αντιμετωπίζει ένα τεχνικό ζήτημα και δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα λυθεί έγκαιρα.

Προσεχώς ο απόπλους

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, εντός των προσεχών ημερών αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού θα μεταβεί στο -υπό αμερικανική διοίκηση- κέντρο επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού στο Μπαχρέιν.

Εκεί, θα συνεδριάσει η ομάδα διαχείρισης που έχει στηθεί και θα γίνει ενημέρωση για τις ανάγκες του συνασπισμού και για το ρόλο τον οποίο προορίζεται να αναλάβει η ελληνική φρεγάτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατόπιν ενημέρωσης του Πενταγώνου από τον Έλληνα αξιωματικό, θα ληφθεί και η τελική απόφαση για την ημερομηνία του απόπλου του πλοίου για τη Ερυθρά Θάλασσα, με τον ΑΝΤ1 να αναφέρει ότι ίσως αυτός να γίνει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.