Παρούσα από το πρωί ήταν η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ανακοίνωσε τις ποινές φυλάκισης των οκτώ καταδικασθέντων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017.

Παρούσα από το πρωί ήταν η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Οι δικαστές επέβαλλαν στους κατηγορούμενους, συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως.

Ειδικότερα, επιβλήθηκε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος.

Τέλος, σε ποινή 4 ετών και 22 μηνών καταδικάστηκε η τότε Δήμαρχος Μάνδρας.

Σημειώνεται, ότι σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Στους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε, έπειτα και από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, μόνο ελαφρυντικό του σύννομου βίου. «Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εισαγγελέας ζήτησε για την κατηγορία της πλημμύρας ποινή από 16 μήνες έως 2 χρόνια, για κάθε ανθρωποκτονία από αμέλεια 3 χρόνια για την καθεμία και για σωματικές βλάβες 6 μήνες για την κάθε μία. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με 11 σωματικές βλάβες.