Μεγάλη φωτιά στη Λέρο – Σκάφη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ απεγκλωβίζουν λουόμενους (upd, φωτό)

Μεγάλη φωτιά στη Λέρο – Σκάφη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ απεγκλωβίζουν λουόμενους (upd, φωτό)

(Ανανέωση 15.45) Σύμφωνα με πληροφορίες, σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν στο σημείο και απομακρύνουν τους ανθρώπους από τις παραλίες.

Η φωτιά καίει το πευκοδάσος του νησιού, ενώ εξαιτίας του ότι έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής νωρίτερα εγκλωβίστηκαν εκεί λουόμενοι.

Η πυροσβεστική εξετάζει καταγγελία πως η φωτιά ξεκίνησε από τσιγάρο που πέταξε μετανάστης.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ενώ ο συναγερμός παραμένει και αύριο, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να έχει ενδώσει μάλιστα έκτακτο δελτίο για θυελλώδεις ανέμους μέχρι 8 μποφόρ.


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη περιοχή Μερικιά Λακκίου, στη Λέρο, και κατακαίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού με συνέπεια να εγκλβωβιστούν πολίτες σε παραλία.

Συγκεκριμένα, από τη φωτιά έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία 50-60 πολίτες, που παραμένουν απόλυτα ψύχραιμοι, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στη Λέρο δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης που έσπευσε μαζί με υπαλλήλους του δήμου και υδροφόρες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Προς το νησί κινείται οκταμελές πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, που μεταβαίνει με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, κι ένα ελικόπτερο από τη Σάμο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lerosnews, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.