(Ανανέωση 20:25) Ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε πριν λίγο στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφείου της πόλης.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 4 καναντέρ, 2 PZL, 7 ελικόπτερα (το ένα ως συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.


Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει αυτήν την ώρα στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας, στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου…

Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική με 20 άνδρες, 9 πυροσβεστικά οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ την προσπάθειά τους συνδράμει και η εθελοντική ομάδα των δασοπυροσβεστών Λουτρακίου.

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Λοουτρακίου-Περαχώρας, εκκενώθηκαν, πριν από λίγο, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

">

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!