Μεγάλες φωτιές σε Κνωσσό & Κάρυστο απειλούν σπίτια – Σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (upd)

Μεγάλες φωτιές σε Κνωσσό & Κάρυστο απειλούν σπίτια – Σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (upd)

(upd) Μεγάλες φωτιές μαίνονται αυτή τη στιγμή σε Κνωσσό και Κάρυστο, ενώ και στις δύο περιοχές απειλούνται σπίτια.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Κνωσού, στο Ηράκλειο, σε σημείο όπου βρίσκονται κατοικίες.

Σύμφωνα με το cretalive, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και του νεκροταφείου της Φορτέτσας, πίσω από την Βίλα Αριάδνη. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχει πάει όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου, καθώς υπάρχουν κατοικίες εκεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φλόγες είναι αρκετά κοντά.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης αναφέρει σύμφωνα με το cretapost ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο παρά τη δύσκολη πρόσβαση.

Σύμφωνα με το ekriti, μία ακόμη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Αυγενική σε αγροτική έκταση όμως αυτή φαίνεται να είναι υπό έλεγχο ενώ η τρίτη φωτιά που σήκωσε στο πόδι την Πυροσβεστική, έχει ξεσπάσει στις Μαλάδες πολύ κοντά σε γνωστό κτήμα όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά για δεύτερη φορά στην Κάρυστο

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας για μεγάλη φωτιά στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Κατσαρώνι Καρύστου.

Σύμφωνα με το evima.gr, η πυρκαγιά καίει στο ίδιο σημείο που είχε ξεσπάσει πριν από μία εβδομάδα, ενώ όπως αναφέρει το ΑΠΕ σημειώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο έχουν ενισχυθεί και σε αυτό επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών. Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση.

Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 11:35 και άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.