ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οροθετήθηκαν οι φωτιές σε Μαγνησία & Ίσθμια – Δεν κάηκαν σπίτια (upd2)

Οροθετήθηκαν οι φωτιές σε Μαγνησία & Ίσθμια – Δεν κάηκαν σπίτια (upd2)

(upd 2 22:21) Οροθετήθηκε αργά το απόγευμα και η φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή στα Ίσθμια Κορινθίας. Από την πρώτη στιγμή ζητήθηκε η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, με τις φλόγες να περνάνε από τις αυλές τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόροι και μέχρι πριν λίγη ώρα έκαναν ρίψεις 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του korinthostv.gr, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά στον οικισμό Κάβο Ισθμίας.

Μετά από τρεις ώρες μάχης των πυροσβεστικών δυνάμεων έξω από το χωριό Βιτώλη στη Μακρακώμη, τέθηκε υπό έλεγχο και η πυρκαγιά που ξέσπασε όταν πήραν φωτιά άχυρα που μετέφερε τρακτέρ. Από την πυρκαγιά κινδύνευσαν και σπίτια του χωριού και διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου.


(Αρχικό κείμενο 18:15) Δυο μέτωπα φωτιάς έχουν ξεσπάσει σε Φθιώτιδα και Κόρινθο, με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά και στην Κόρινθο, στον οικισμό Κάβο Ίσθμιας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και καίει δασική έκταση. Πριν από λίγο έκλεισε και η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου και για τα δύο ρεύματα. Άντρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προχωρούν σε προληπτικές εκκενώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 35 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Βιτώλη του δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, λίγο μετά τις 8 το απόγευμα.

Η φωτιά νωρίτερα είχε απειλήσει τα πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό είχε διακοπεί προσωρινά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών πήρε φωτιά, χωρίς να το καταλάβει ο οδηγός. Η φωτιά επεκτάθηκε, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν και κολώνες της ΔΕΗ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=jThIzV4RBnM&feature=emb_title


Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε κοντά στα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε παραπλεύρως του δρόμου Κορίνθου – Επιδαύρου κοντά σε δασική έκταση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος επτά οχήματα με 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.