ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεγάλες φωτιές από την Ρόδο έως την Κέρκυρα: Εκκενώνονται πέντε οικισμοί στο βόρειο τμήμα του νησιού (upd)

Εκκένωση από τους οικισμούς Πόρτες, Μέγκουλα, Σημιές, Παλιά Περίθεια και Σάγκα προς Κασσιόπη

Μεγάλες φωτιές από την Ρόδο έως την Κέρκυρα: Εκκενώνονται πέντε οικισμοί στο βόρειο τμήμα του νησιού   (upd)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή της Περίθειας στην Κέρκυρα.

Όπως μεταδίδει το Corfu tv, στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες αλλά και η πολιτική προστασία του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας.

Όλες οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής είναι να την θέσουν υπό έλεγχο αν και οι δυο εστίες σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν ξεφύγει καίγοντας δέντρα και χόρτα στην παλιά Περίθεια.

Στο μεταξύ όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στο Αίγιο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι. Οι νέες εικόνες δείχνουν τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια της περιοχής…

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο δόθηκε η εντολή για εκκένωση του οικισμού Κάστρο προς το Καθολικό καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

Το ακριβές σημείο φωτιάς , σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφέρειας είναι η Αγία Ειρήνη προς Ζαχλωρίτικα Αιγιαλείας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ήδη επιχειρούν στο σημείο να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν.

Η φωτιά που καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην γέφυρα Τσαγρή, ξεκίνησε το μεσημέρι και πλέον είναι ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν κινδυνεύει προς το παρόν οικισμός, ωστόσο μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής καθώς πλησιάζει σε σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Μάλιστα, λόγω της φωτιά, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο 162,5 χιλιόμετρο, στο ύψος της Γέφυρας Τσαγρή, και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή των δρομολογίων του οδοντωτού

Την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό, ανακοίνωσε η Hellenic Train. Τα δρομολόγια διακόπηκαν προσωρινά με εντολή της πυροσβεστικής, λόγω πυρκαγιάς. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.