Φονικό στα Τέμπη: Σε ΜΕΘ τρεις τραυματίες – Βελτιωμένη η κατάσταση για τους υπόλοιπους

Οι πιο ελαφρά τραυματίες αναμένονται σταδιακά να πάρουν εξιτήρια και να γυρίσουν σπίτια τους

Φονικό στα Τέμπη: Σε ΜΕΘ τρεις τραυματίες – Βελτιωμένη η κατάσταση για τους υπόλοιπους

«Μάχη» για τη ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν οι σοβαρά τραυματίες του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Σε αρκετά καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι πιο ελαφρά τραυματίες που αναμένονται σταδιακά να πάρουν εξιτήρια και να γυρίσουν σπίτια τους.

Για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών αναφέρθηκε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, η οποία βρέθηκε έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Τέμπη: Έχει βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση των ελαφρά τραυματιών

Σε απλές κλινικές νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματισμένοι από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστυχήμα των Τεμπών με την κατάσταση ορισμένων να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

«Πολλοί έχουν ορθοπεδικά προβλήματα, οπότε αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης για την έκδοση εξιτηρίου και άλλοι (ασθενείς) χειρουργικής φύσεως, οπότε παραμένουν για νοσηλεία», ανέφερε η δημοσιογράφος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με δηλώσεις των θεραπόντων γιατρών μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι περισσότεροι από τους τραυματίες της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων θα πάρουν εξιτήριο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους ωστόσο όπως επισήμανε, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση για τους άλλους τρεις που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και άλλα δύο παιδιά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το Παπαγεωργίου και το Παπανικολάου.

Μάχη για τρεις τραυματίες στις ΜΕΘ

«Πιο κρίσιμη εκτιμάται ότι είναι η κατάσταση του 20χρονου Γεράσιμου από το Βόλο» με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι κάθε ώρα που περνάει κερδίζει όλο και περισσότερο ένα κομμάτι από τη μάχη που δίνει για τη ζωή», πρόσθεσε.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν επίσης οι δύο κοπέλες που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. «Είναι η Δάφνη, η σύντροφος του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα που ταξίδευαν μαζί καθώς και η Ανίσια, μία νεαρή κοπέλα που επίσης έχει κάκωση στον θώρακα. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση της, παραμένει όμως σταθερή και ελεγχόμενη, όπως λένε οι θεράποντες γιατροί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τα τρία νέα παιδιά παραμένουν σε καταστολή με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουν τον κίνδυνο για τη ζωή τους που διατρέχουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.