Φωτιά στη Λέσβο: Ολονύχτια επιφυλακή – Παραμένει ενεργό το μέτωπο

Εκκενώθηκε το χωριό Βρίσα

Φωτιά στη Λέσβο: Ολονύχτια επιφυλακή – Παραμένει ενεργό το μέτωπο

Ενεργό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στην Βρίσα της Λέσβου, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο, χθες Τετάρτη μια επικίνδυνη αναζωπύρωση ενώ παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν αρκετές εστίες φωτιάς, χωρίς όμως να τίθεται κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα δεν είναι ισχυροί, αναμένεται όμως να ανέβει η έντασή τους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στην περιοχή επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πέντε τμήματα πεζοπόρο, ενώ πριν πέσει η νύχτα, είχαν τη συνδρομή και 8 αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Εκκενώθηκε το χωριό Βρίσα

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη δασική έκταση στην περιοχή «Λαγκάδα», που βρίσκεται πάνω από τη Βρίσα, στη Λέσβο.

Την άμεση εκ νέου εκκένωση του οικισμού της Βρίσας αποφάσισε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την ώρα εκείνη οι φλόγες δεν απειλούσαν το χωριό, ωστόσο εστάλη προληπτικά μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Πολιχνίτο. Σύμφωνα, ωστότο, με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το stonisi.gr, η πυρκαγιά έφτασε έξω από τον οικισμό της Βρίσας.

Ενεργό το βόρειο μέτωπο

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής είπε ότι ισχυρές ριπές ανέμων δημιούργησαν το μεσημέρι ένα νέο μέτωπο που κινήθηκε προς τη Βρίσα.

Ακολούθησε η αποστολή του μηνύματος 112 και «η επιχείρηση ολοκληρώθηκε άμεσα, ενώ δυο ηλικιωμένοι που παρέμειναν στον οικισμό απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες και αστυνομικούς» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οριοθετήθηκε το μεγάλο μέρος της αναζωπύρωσης, ωστόσο παραμένει ενεργό το βόρειο μέτωπο, που είναι σε δύσβατη περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.