ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτιά στη Σαμοθράκη: Έχει πλέον περιοριστεί – Εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις (βίντεο)

Περίπου 300 εθελοντές μαζί με πυροσβέστες κατευθύνθηκαν πεζοί προς το βουνό ανά ομάδες 

Φωτιά στη Σαμοθράκη: Έχει πλέον περιοριστεί – Εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις (βίντεο)

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στη Σαμοθράκη, με τα εναέρια μέσα να συνεχίζουν τις ρίψεις ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος τόνισε πως δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, αλλά κάηκε μέρος του οικοσυστήματος του νησιού.

Δείτε βίντεο από ανεφοδιασμό νερού:

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Σαμοθράκη περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης (09.08.2022), όπως σας είχαμε αναφέρει στο pronews.gr.

Άμεσα επιχείρησαν δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Το πύρινο μέτωπο πήγε γρήγορα πορεία πάνω από την περιοχή των Θέρμων, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος».

Δείτε βίντεο από την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς:

Περίπου 300 εθελοντές μαζί με πυροσβέστες κατευθύνθηκαν πεζοί προς το βουνό ανά ομάδες. Στο σημείο υπήρχαν και πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές, οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

«Αν και απαγορεύεται από τον νόμο βρίσκονται συνεχώς άτομα εκεί. Είναι σαν ένα κοινό μυστικό στην περιοχή μας το ελεύθερο κάμπινγκ και ανησυχούσαμε πως κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Τώρα αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά προχωράει και καίει το δάσος μας», ανέφερε επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.