ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φωτιά στην Άνδρο: Οδηγός υδροφόρας περικυκλώθηκε από τις φλόγες – «Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος»

«Έχασα τα πάντα, έβλεπα μόνο κόκκινο»

Φωτιά στην Άνδρο: Οδηγός υδροφόρας περικυκλώθηκε από τις φλόγες – «Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος»

Στιγμές τρόμου έζησε ένας οδηγός υδροφόρας που περικυκλώθηκε από τις φλόγες κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες, (26/8) στην Άνδρο.

Το όχημα κάηκε ολοσχερώς, χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Ο οδηγός κατάφερε να βγει έγκαιρα από το όχημα και να διασωθεί λόγω της μειωμένης ορατότητας από τις φλόγες, τις σπίθες και τον καπνό που έπνιγε εκείνη την ώρα την περιοχή, η υδροφόρα του βγήκε εκτός δρόμου.

«Έχασα τα πάντα, έβλεπα μόνο κόκκινο. Έφυγα τρέχοντας, άφησα την υδροφόρα και ευτυχώς σώθηκα γιατί είδα ένα άλλο πυροσβεστικό να έρχεται. Νόμιζα όμως ότι ήρθε το τέλος», είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Στη μάχη ρίχτηκαν και Γάλλοι πυροσβέστες που μαζί με τους εθελοντές και τους Έλληνες συναδέλφους κατάφεραν να περιορίσουν τα μέτωπα. Με 112 κλήθηκαν οι κάτοικοι να εκκενώσουν το χωριό Γίδες, όπου οι φλόγες «έγλειψαν» τα σπίτια του χωριού. Στις 11 τη νύχτα οι άνεμοι έπνεαν πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από το πρωί να μην μπορεί να οριοθετηθεί και να συνεχίζει να απειλεί τον οικισμό Βιτάλι, κινδύνεψαν μάλιστα και κατοικίες.

Με αγωνία οι κάτοικοι κοιτούσαν τις φλόγες να πλησιάζουν στα σπίτια τους. Δυνάμεις από την Αθήνα και τα γύρω νησιά έσπευσαν στο νησί. 73 πυροσβέστες με 15 οχήματα, εθελοντές υδροφόρες του δήμου και κλιμάκιο πυροσβεστών από τη Γαλλία κατάφεραν να συγκρατήσουν τα τεράστια μέτωπα αντιμετωπίζοντας την πυρκαγιά σε δύσβατα σημεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εικόνα της επόμενης μέρας από τα καμένα είναι αποκαρδιωτική, ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού αρκετές περιοχές δεν έχουν ρεύμα, ενώ αντιμετωπίζουν και προβλήματα στην υδροδότηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.