ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Φωτιά στην Κάρυστο: Η δραματική έκκληση πυροσβέστη στον ασύρματο – «Δεν έρχεται νερό κάτω»

Το μέτωπο προς τον Πλατανιστό που προέκυψε από αναζωπύρωση πήρε μεγάλες διαστάσεις

Φωτιά στην Κάρυστο: Η δραματική έκκληση πυροσβέστη στον ασύρματο – «Δεν έρχεται νερό κάτω»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Κάρυστο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να τιθασεύουν την πύρινη λαίλαπα, ενώ ένα ηχητικό ντοκουμέντο αποτυπώνει την δραματική έκκληση ενός πυροσβέστη για νερό.

Η φωτιά στην Κάρυστο αναζοπυρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα και μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Κάρυστο συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Το μέτωπο προς τον Πλατανιστό που προέκυψε από αναζωπύρωση πήρε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να το συγκρατήσουν και κατευθύνθηκε προς το χωριό Πλατανιστός και το Παλοχώρι.

Μήνυμα 112 στους κατοίκους του Πλατανιστού

Στις 2:00 σήμερα τα ξημερώματα μήνυμα από το 112 πληροφορούσε τους κατοίκους του Πλατανιστού ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί κινδυνεύουν από τη φωτιά και να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο.

Μέχρι τότε οι αρχές είχαν κάνει μερική εκκένωση του οικισμού, ενώ στην συνέχεια θα έπρεπε να τον εγκαταλείψουν όλοι οι κάτοικοι. Την ίδια ώρα οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα σε μία χαράδρα για να μην περάσει προς την Κάρυστο.

«Δεν έρχεται νερό κάτω;»

Σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το EviaZoom.gr ακούγεται η δραματική έκκληση ενός από τους πυροσβέστες που επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά κοντά στο χωριό Πλατανιστός της Καρύστου για νερό.

Ο πυροσβέστης ακούγεται να ρωτάει από τον ασύρματο τους συναδέλφους του που επιχειρούν στον Πλατανιστό:

«Δεν έρχεται νερό κάτω από το 1312;…»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός μίλησε σήμερα τα ξημερώματα της για την κατάσταση και ανέφερε:

«H κατάσταση μοιάζει πιο αισιόδοξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, αφού παραμένει ενεργό το μέτωπο του Πλατανιστού. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όλη νύχτα με τα επίγεια μέσα και θα ενισχυθούν το πρωί με τα εναέρια…».

Το θρίλερ της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου

Από χθες εξελίσσεται στην Κάρυστο και ένα θρίλερ με έναν κτηνοτρόφο 41 ετών από το χωριό Πλατανιστός ο οποίος αγνοείται σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν προχθές εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έφυγε να πάει στο μαντρί να πάρει τα ζώα του. Από εκεί και μετά αγνοείται και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Χθες ο αδερφός του μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.