ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κακοκαιρία Elias: Εστάλη μήνυμα από το «112» στο Ξυλόκαστρο για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες

Mεγάλες ζημιές από το χαλάζι στα ορεινά των Καλαβρύτων

Κακοκαιρία Elias: Εστάλη μήνυμα από το «112» στο Ξυλόκαστρο για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες

Μήνυμα από το «112» για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες εστάλη το βράδυ της Δευτέρας στους κατοίκους στο Ξυλόκαστρο, καθώς η κακοκαιρία Elias έχει ξεκινήσει να «σφυροκοπά» τη χώρα.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν έντονες βροχές και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, καθώς το φαινόμενο κινείται ανατολικά.

Η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με συνέπεια να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η κακοκαιρία και στην παλαιά Εθνική Οδό, επίσης στο ύψος του Ελαιώνα, εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών από τα ορμητικά νερά.

Μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας πήγαν στο σημείο για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά. έτσι, κατάφερε να ανοίξει η αριστερή λωρίδα, με αποτέλεσμα έστω και έτσι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία -έστω και μερικώς.

Τα οχήματα που «φράκαραν» πριν τα διόδια του Ελαιώνα, γύριζαν προς Πάτρα, ενώ αυτά που βρίσκονταν μετά τα διόδια, πήγαιναν από παράδρομο στην παλιά Εθνική Οδό.

Mεγάλες ζημιές από το χαλάζι στα ορεινά των Καλαβρύτων

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα, ενώ το χαλάζι έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις σε μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

Στα ορεινά των Καλαβρύτων, στο Μάνεσι στο Κρυονέρι και στον Μπούμπουκα το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού. Οι ζημίες που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες, αφού έσπασαν παρμπριζ αυτοκινήτων, ηλιακοί θερμοσίφωνες και κεραμίδια στις σκεπές των σπιτιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheBest, έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται και με χαλάζι έπληξε και άλλα χωρία όπως Τρεχλό, Λαπατα, Ορθολίθι, Κλειτορία.

Το χαλάζι στην Κλειτορία Αχαΐας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.