ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαίνεται η φωτιά στη Λακωνία: Ανησυχία για αναζωπυρώσεις το μεσημέρι

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται η φωτιά στη Λακωνία: Ανησυχία για αναζωπυρώσεις το μεσημέρι

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μεταξύ Λευκοχώματος και Δαφνί στον δήμο Ευρώτα Λακωνίας παραμένει σε ύφεση.

Ύστερα από τη νέα αναζωπύρωση το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου απειλήθηκε εξοχική κατοικία, ενώ κάηκαν και ελαιόδεντρα, η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά είναι βελτιωμένη, ωστόσο πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος νέων αναζωπυρώσεων, εξαιτίας των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν και ειδικά από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, όταν και ενισχύονται οι ριπές των ανέμων σε συνδυασμό και με την πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα πεζοπόρα τμήματα ενεργούσαν μέσα στα πύρινα μέτωπα σβήνοντας ενεργές εστίες. Με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή επιχειρούν και δύο εναέρια μέσα.

Επίσης, στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις: 52 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές, ενώ από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι του Δαφνίου, καθώς και γύρω χωριών συνδράμουν με τα γεωργικά τους μηχανήματα στις προσπαθείς των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, καθώς τις επόμενες οι μέρες οι συνθήκες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες με σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.