ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πύρινος εφιάλτης στη Λέσβο: Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των κατοίκων μετά την εκκένωση στη Βρίσα (βίντεο)

Είχαν εγκαταλείψει ξανά τα σπίτια τους το 2017

Πύρινος εφιάλτης στη Λέσβο: Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των κατοίκων μετά την εκκένωση στη Βρίσα (βίντεο)

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Λέσβο η οποία δοκιμάζεται από τις αναζωπυρώσεις.  Συγκλονιστικά είναι τα λόγια των κατοίκων που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τους οικισμούς Βρίσα και Σταυρό, καθώς η φωτιά απειλεί πλέον τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι έβαλαν τα πιο απαραίτητα σε μια τσάντα και μπήκαν στα λεωφορεία που έσπευσαν για να τους απομακρύνουν. Νωρίς σήμερα το πρωί, το μέτωπο σε αυτήν την περιοχή είχε τεθεί υπό έλεγχο όμως οι άνεμοι ιδιαίτερα εξαιτίας του μικροκλίματος που δημιουργήθηκε εκεί από τη φωτιά είχαν σαν αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της.

Η φωτιά στράφηκε προς τον οικισμό του Σταυρού και δίνεται μάχη προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στο μεγάλο δάσος στις νότιες πλαγιές του όρους Όλυμπος.

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112, στους κατοίκους του χωριού Σταυρός Λέσβου ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βατερά.

Σημειώνεται πως το χωριό είχε χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό. Όσοι κάτοικοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί οι ιδιοκτησίες τους,  υποχρεώνονται σήμερα να εγκαταλείψουν ξανά τα σπίτια τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.