ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Συνεχίζεται η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στη Λάρισα: Συγκεντρώθηκαν συνολικά 8.000 φιάλες αίματος

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορούν να συντηρηθούν για 35 έως 42 ημέρες

Συνεχίζεται η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στη Λάρισα: Συγκεντρώθηκαν συνολικά 8.000 φιάλες αίματος

Σχεδόν 4.500 μονάδες (φιάλες) αίματος προσφέρθηκαν χθες από τους πολίτες στις υπηρεσίες αιμοδοσίας του ΕΣΥ για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πλεον η προσφορά έχει καλύψει τις ανάγκες, ενώ με δεδομένη την ευπάθεια του αιματος και τον χρόνο διατήρησής του, το ΕΚΕΑ βάζει προσωρινά… φρένο στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Όπως εξηγεί ο κ. Κατσίβελας, τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορούν να συντηρηθούν για 35 έως 42 ημέρες, τα αιμοπετάλια για 5 ημέρες και το πλάσμα για μακρο χρονικό διάστημα.

«Στην εξίσωση των αναγκών βάζουμε τον αριθμό των μονάδων αίματος που προσφέρονται αλλά και τον χρόνο που μπορούν να αξιοποιηθούν τα παράγωγα του αίματος. Είναι σημαντικό να αξιοποιούμε με ακριβεία και συνέπεια αυτην την πολύτιμη προσφορά των ανθρώπων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να τους προστατευσουμε, να αποφευχθεί η εξάντληση στους εθελοντές αιμοδότες και το εθελοντικό κίνημα. Έπειτα από 3 μήνες θα χρειαστεί να αιμοδοτήσουν» λέει ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΚΕΑ, στόχος είναι η εθελοντική αιμοδοσία να απλωθεί μέσα στον χρόνο, να έχει διάρκεια και να επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, και το κυριότερο να βασίζεται σε έναν συμπαγή όγκο εθελοντών αιμοδοτών.

«Σε αυτή τη φάση έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες. Μπορούμε να επιστρέψουμε στη συνήθη ημερήσια συλλογή ποσοτήτων, που είναι περίπου 1.500 μονάδες, και να επανέλθουμε σε μερικές εβδομάδες με κάλεσμα εθελοντικής αιμοδοσίας, στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν στο δυστύχημα» αναφέρει ο κ. Κατσίβελας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.