ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Κικίλιας για φωτιά στα Χανιά: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο»

«Το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης εκκενώθηκε μερικώς και προληπτικά δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και έχουν επιστρέψει όλοι»

Β.Κικίλιας για φωτιά στα Χανιά: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στη Σούδα Χανίων τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μόνο καπνούς εντός της καμένης περιοχής».

«Ήταν μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε δίπλα σε κατοικίες και πήρε γρήγορα διαστάσεις με ανέμους 8 μποφόρ.

Η έναρξή της ήταν περίπου στις 08:30 και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επενέβησαν άμεσα κατόρθωσαν σε 2 ώρες από την έναρξη της να την περιορίσουν.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μόνο καπνούς εντός της καμένης περιοχής», ανέφερε ο κ.Κικίλιας.

«Να σημειωθεί ότι, χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών καμία ζημιά δεν σημειώθηκε σε υποδομές και κατοικίες. Το 112 απέστειλε μήνυμα στις 09:05 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής του Ναυστάθμου», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης εκκενώθηκε μερικώς και προληπτικά δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και έχουν επιστρέψει όλοι. Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδο σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν μέχρι να σβήσει και ο τελευταίος καπνός. Συγκεκριμένα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.