ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φωτιά στην Χαλκίδα: Τρία τα μέτωπα – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά (upd)

Μαρτυρίες για δυο εμπρηστές

Φωτιά στην Χαλκίδα: Τρία τα μέτωπα – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 20:10) 


Οριοθετήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Χαλκίδα, πίσω από το νοσοκομείο της πόλης.

Στη προσπάθεια της κατάσβεσης έσπευσε ενα ελικόπτερο Ericson και δύο καναντέρ, τα οποία θα συνεχίσουν τις ρίψεις μέχρι να σβήσουν όλες οι εστίες της φωτιάς. Μάλιστα υπαρχουν μαρτυρίες για δύο εμπρηστές. Αναζητούνται ως ύποπτοι για εμπρησμό δύο Ρομά. Μάλιστα, οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο ένας φορούσε κόκκινη φόρμα και έριξε βενζίνη στα ξερόχορτα.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην πόλη της Χαλκίδας, που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι.

Ο καπνός έχει περιορίσει αισθητά την ορατότητα στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή.

Ήδη εκτός των επίγειων δυνάμεων, την πορεία της φωτιάς που κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, λόγω του βοριά, προσπαθούν να κόψουν, με ρίψεις νερού από αέρος και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με κατοίκους, η φωτιά έχει χωριστεί σε τρία μέτωπα καθώς κινείται προς Νέα Λάμψακο. Το ένα ανηφορίζει τον λόφο, το άλλο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Χαλκίδα, σε αγροτοδασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στην περιοχή του παλιού πεδίου βολής.

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ενισχύονται συνέχεια.

Την ίδια ώρα, το επίσης τοπικό μέσο, eviathema, υποστηρίζει ότι η φωτιά σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα λόγω βλάβης σε κολόνα της ΔΕΗ.

Φωτογραφίες και βίντεο από την έναρξη της φωτιάς στη Χαλκίδα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.