ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Λαγκάδα Χίου

Η φωτιά πλησίασε απειλητικά τα πρώτα σπίτια του παραλιακού οικισμού πάνω από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Λαγκάδα Χίου

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά χθες (1.9.2023) το βράδυ η φωτιά που έκαιγε στην περιοχή της Λαγκάδας στη Χίο.

Η φωτιά πλησίασε απειλητικά τα πρώτα σπίτια του παραλιακού οικισμού πάνω από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού Λαγκάδα, αλλά τελικά η δυνάμεις της πυροσβεστικής, του πυροσβεστικού κλιμακίου Καρδαμύλων και εθελοντικών ομάδων που έσπευσαν στο σημείο την έθεσαν υπό έλεγχο

Στο τραπέζι είχε πέσει χθες και το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού μέσω του 112, καθώς η φωτιά πλησιάζει σπίτια, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε διότι δεν κρίθηκε σκόπιμο από τους εμπλεκόμενους φορείς στη Χίο.

Φωτιά κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο

Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί σε κατοίκους και αρχές στην Λαγκάδα από το γεγονός ότι κάθε χρόνο, την ίδια εποχή ξεσπάει φωτιά στην συγκεκριμένη περιοχή της Χίου.

Όπως ανέφερε το politischios.gr τόσο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού Μάρκος Κούνουπας όσο και οι κάτοικοι της Λαγκάδας Χίου, κάνουν λόγο για ανάγκη εκπόνησης μίας συνολικής μελέτης για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της περιοχής που εκτείνεται από το στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων στο Δελφίνι μέχρι και τον οικισμό.

Όπως εξήγησε ο Μ.Κούνουπας, η συγκεκριμένη μελέτη, αποτελεί πάγια απαίτηση του Τοπικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει μεριμνήσει κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς μεταξύ των οποίων και ο βασικός φορέας που είναι ο Δήμος Χίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μανδάλας και Σιδερής Ντομάτας καθώς και πλήθος εμπλεκόμενων φορέων όπως ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.