Πρώην υπάλληλος σε ινστιτούτο αισθητικής στο Σύνταγμα: «Με έβαζαν να δουλεύω 12ωρα – Έκλαιγα πάνω από τους πελάτες»

«Λίγο πριν φύγω, άρχισα να λέω στους πελάτες για τις συνθήκες και όσα είχα μάθει από άρθρα στο Ίντερνετ»

Πρώην υπάλληλος σε ινστιτούτο αισθητικής στο Σύνταγμα: «Με έβαζαν να δουλεύω 12ωρα – Έκλαιγα πάνω από τους πελάτες»

Μια πρώην υπάλληλος στο γνωστό ινστιτούτο αισθητικής του Συντάγματος, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν δεκάδες καταγγελίες από πελάτες που ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν, σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok, μιλά για άθλιες συνθήκες εργασίας.

«Με έβαζαν να δουλεύω 12ωρα, σε φάση να κλαίω πάνω από τους πελάτες» αναφέρει στο βίντεό της, αποκαλύπτοντας ότι το εν λόγω «δερματολογικό κεντρο», αν και δέχεται καταιγισμό καταγγελιών, συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά, επειδή αλλάζει συνεχώς ΑΦΜ και επωνυμία.

«Οι πελάτες έρχονταν στις 12 το μεσημέρι για να κάνουν laser και τους εξυπηρετούσαμε στις 8 το βράδυ» αναφέρει σε άλλο σημείο, προσθέτοντας ότι η γραμματεία έκλεινε δέκα ραντεβού για την ίδια ώρα. Η νεαρή γυναίκα προειδοποεί τους ανυποψίαστους να «μην πέσουν σε αυτή την παγίδα».

«Δούλευα εκεί τρεις μήνες γεμάτους κι έχω πληρωθεί μόνο τον έναν» συνεχίζει. Και προσθέτει: «Με έχουν ακόμα δηλωμένη στο ΕΡΓΑΝΗ και δεν μπορώ να μπω στο ταμείο ανεργίας. Τους κυνηγάμε με την Επιθεώρηση Εργασίας, όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ψάξτε το λίγο, έχουν ξεκάνει τη Θεσσαλονίκη κι απλά κατέβηκαν να ξεκάνουν και την Αθήνα».

«Όταν παραιτήθηκα και πήγα να ζητήσω τα χρήματά μου και να υπογράψω την παραίτησή μου, με έβαλαν να υπογράψω ένα σωρό χαρτιά στο ασανσέρ, ούτε μέσα δεν με άφηναν να μπω, διότι είχε κόσμο και θα έκανα φασαρία. Με πίεσαν και υπέγραψα χωρίς να διαβάσω, αλλά ευτυχώς κατάφερα να τα φωτογραφίσω» λέει η πρώην εργαζόμενη, Νεφέλη Τσούτσουρα.

@nefelolita #συρραφή με τον χρήστη @Xristina Bita #foryou #foryourpage #fyp #foryourpg #foryougreece #foryoupage #ermou8 ♬ πρωτότυπος ήχος – nefelolita

«Παρακάλαγα σε καθημερινή βάση, διότι ήθελα να ασφαλιστεί το παιδί μου για την άμεση δήλωσή μου και μου έλεγαν συνεχώς από εβδομάδα. Εν τέλει, όταν παραιτήθηκα κι αφού υπέγραψα τα χαρτιά, παρατήρησα ότι είχαν άλλη ημερομηνία στην πληρωμή. Από το ΕΡΓΑΝΗ δεν με έβγαλαν ποτέ, με αποτέλεσμα να χάσω και τα επιδόματα που δικαιούμαι σαν άνεργη μονογονεϊκή. Φαίνομαι ενεργή και έχουν παγώσει τα πάντα στον ΟΑΕΔ» τονίζει.

«Έκαναν διαφημιστικά διάφοροι influencers κι ερχόντουσαν πάνω από 200 άτομα καθημερινά για να εξυπηρετηθούν και έπρεπε να τους διώχνω εγώ για να μην κάνουν φασαρία. Με έβαζαν να λέω ψέματα ότι δεν γίνεται να εκτελέσουν τη θεραπεία, είτε γιατί έχουν πολύ μακριά τρίχα είτε γιατί είναι ξυρισμένοι» συμπληρώνει, εξηγώντας:

«Στην αρχή το έκανα. Ύστερα έλεγα την αλήθεια στον κόσμο ότι τους κοροϊδεύουν και δεν προλαβαίνω μόνη μου να εξυπηρετήσω 200 άτομα, γι’ αυτό και τους διώχνω. Άρχισαν να με αναγκάζουν να κάτσω υπερωρίες, απειλώντας με ότι δεν θα με πληρώσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν μπορούσαμε ούτε να πάμε τουαλέτα ούτε να πιούμε νερό. Ήρθε άλλη μια κοπέλα αρχές Νοέμβρη για αισθητική προσώπου, οπότε έπεσε πάνω μου μόνο το λέιζερ και το σώμα. Αλλά αυτό που γινόταν στο λέιζερ ήταν αδιανόητο. Ειλικρινά 200 άτομα καθημερινά. Λίγο πριν φύγω, άρχισα να λέω στους πελάτες για τις συνθήκες και όσα είχα μάθει από άρθρα στο Ίντερνετ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.