ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιατί τα ρωσικά πολυηχητικά πυραυλικά όπλα δεν εντοπίζονται από τα αμερικανικά ραντάρ

Γιατί τα ρωσικά πολυηχητικά πυραυλικά όπλα δεν εντοπίζονται από τα αμερικανικά ραντάρ

Μπήκαμε όπως φαίνεται στην εποχή των πολυηχητικών (hypersonic) όπλων και όπως φαίνεται τα παραδοσιακά μέσα έγκαιρης προειδοποίησης των ΗΠΑ μάλλον δεν είναι ικανά να τα εντοπίσουν.

Ο ρωσικός πολυηχητικός 3M22 Zircon πετά τόσο χαμηλά και τόσο γρήγορα, με ταχύτητες που φτάνουν τα 6 Μαχ και σε υποτροχιακά ύψη που διαπερνά τις υπάρχουσες αμερικανικές αντιπυραυλικές άμυνες παραδέχθηκαν οι ΗΠΑ.

Ο πύραυλος χρησιμοποιεί ένα νέο τύπο καυσίμου που κατά τους Ρώσους του δίνει εμβέλεια 1,000 χλμ. ενώ η ταχύτητά του είναι τόση που σχηματίζει ένα πλάσμα νέφους μπροστά από τον πύραυλο το οποίο απορροφά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα καθιστώντας τον πρακτικά αόρατο στα σημερινά ραντάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την συνέχεια στο defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.