ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το «ιπτάμενο φρούριο» Β-52Η διεξήγαγε προσομοίωση βομβαρδισμού βάσης στο Καλίνιγκραντ

Το «ιπτάμενο φρούριο» Β-52Η διεξήγαγε προσομοίωση βομβαρδισμού βάσης στο Καλίνιγκραντ

Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52H Stratofortress, διεξήγαγε προσομοίωση βομβαρδισμού βάσης του ρωσικού στόλου στη Βαλτική στο Καλίνιγκραντ, όπως μετέδωσε το PlaneRadar που καταγράφει αεροσκάφη, επικαλούμενο δεδομένα παρακολούθησης.

Όπως αναφέρεται στο tweet: «15:40 ώρα Μόσχας. Boeing B-52H Stratofortress της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας με αριθμό 61-0025, που απογειώθηκε από βάση της RAF κάνει προσομοίωση βομβαρδισμού βάσης στη Βαλτική».

Ο χάρτης που παρουσιάζει δείχνει το βομβαρδιστικό να πετά στη Βαλτική Θάλασσα, να κάνει στροφή νοτιοανατολικά στον αεροπορικό χώρο της Λιθουανίας και να προσεγγίζει σε απόσταση 45χλμ. Τον ρωσικό θύλακα από τα ανατολικά, πάνω από την πόλη Μαριγιαμπόλε της Λιθουανίας.

Μία ημέρα νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι ρωσικό Su-27 απογειώθηκε από τη βάση στην Κριμαία για να αναχαιτίσει B-52H που προσέγγιζε τα ρωσικά σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία ανέπτυξε δύναμη τεσσάρων B-52 και περίπου 350 αεροπόρους σε βάση της RAF στις αρχές του μήνα, ενώ τα βομβαρδιστικά έχουν έδρα τη βάση Barksdale στη Λουιζιάνα, περίπου 8.650χλμ. από το Καλίνιγκραντ.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι στέλνουν συχνά βομβαρδιστικά, αναγνωριστικά αεροσκάφη και drones ανατολικά για να ελέγξουν τα ρωσικά σύνορα στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα και κοντά στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία. Το 2018, η ρωσική άμυνα ανέφερε τον εντοπισμό περίπου 3.000 ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών.

Εκτός από τις πτήσεις, το NATO έχει αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα από την κρίση στην Ουκρανία το 2014, διεξάγοντας στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή και αυξάνοντας τον αριθμό ξένων στρατιωτών που αναπτύσσονται σε μόνιμη βάση στις χώρες της Βαλτικής, Πολωνία και Ρουμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα και οι σύμμαχοί της έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ με αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι τέτοια περιστατικά αυξάνουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης σε μία πλήρη στρατιωτική σύγκρουση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.