ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων υπό το βλέμμα του Β.Πούτιν

Ρωσία: Δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων υπό το βλέμμα του Β.Πούτιν

Η Ρωσία έστειλε το δικό της «μήνυμα» μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ, στις οποίες αναφέρθηκε ότι το Πεντάγωνο προχωρά στην ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων.

Ο Πρόεδρος Πούτιν προσωπικά παρακολούθησε και επέβλεψε τις στρατιωτικές ασκήσεις για την Ημέρα Ελέγχου Υπερηχητικών Πυραύλων κοντά στην Κριμαία την Πέμπτη, όπως αναφέρει το Reuters, που αφορούσαν και την έναρξη του υπερηχητικού πυραύλου «Kinzhal», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Πούτιν επέβλεψε προσωπικά τις ασκήσεις την Πέμπτη από το κατάστρωμα του καταδρομικού Ustinov. Οι εκτεταμένες ασκήσεις αφορούσαν ελιγμούς και δοκιμές όπλων από τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και τον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν πάνω από 40 αεροσκάφη, τουλάχιστον 30 πλοία και ένα υποβρύχιο.

Ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού, ο ναύαρχος Νικολάι Γιεβμέντοφ, δήλωσε ότι οι ασκήσεις και τα όπλα δοκιμάστηκαν με «επιτυχία».

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, δύο μαχητικά Mig-31K εξασκούσαν την πυροδότηση στόχων χρησιμοποιώντας το βαλλιστικό βλήμα Kinzhal.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και χτύπησαν με επιτυχία επίγειους στόχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Kinzhal είναι ένα από τα έξι νέα προηγμένα όπλα κάτω από την ανάπτυξη της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης που χαρακτηρίζεται ως «υπερηχητικό», που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει σε χώρο και ταχύτητες άνω των 10 Mach.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.