ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πύραυλος PrSM: Σε 91 δευτερόλεπτα ο διάδοχος του ATACMS έπληξε στόχο στα 85 χλμ.

Πύραυλος PrSM: Σε 91 δευτερόλεπτα ο διάδοχος του ATACMS έπληξε στόχο στα 85 χλμ.

Ο πειραματικός πύραυλος PrSM του αμερικανικού Στρατού χρειάστηκε 91 δευτερόλεπτα για να πλήξει τον στόχο στην πιο πρόσφατη δοκιμή που έγινε στο πεδίο δοκιμών White Sands στις 30 Απριλίου.

Ο πύραυλος, που αναπτύσσεται από τη Lockheed Martin, θα αρχίσει να αντικαθιστά τον ATACMS από το 2023.

Η μέγιστη εμβέλεια του PrSM αναμένεται να είναι 500 χλμ.. Στις προηγούμενες δοκιμές, το όπλο κατέστρεψε στόχους στα 240 και 180 χιλιόμετρα και τελικός στόχος είναι να διπλασιαστεί η ισχύς πυρός των διαθέσιμων εκτοξευτών, αφού στη θέση κάθε ATACMS θα φέρονται δύο PrSM.

«Ήταν 91 πραγματικά συναρπαστικά δευτερόλεπτα», αναφέρει για την πρόσφατη δοκιμή ο Ταξίαρχος John Rafferty. Ο στόχος βρισκόταν σε απόσταση 85 χιλιομέτρων ή 52 μιλίων, αλλά ο πύραυλος ήταν αναγκαίο να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια, ώστε να ρυθμίσει τη γωνία προσβολής σε πολύ μικρό χρόνο. «Ήταν υποχρεωμένος να αναποδογυρίσει όσο συντομότερα έφυγε από τον εκτοξευτή», ο Rafferty προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.