ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Οριστικό – Με εντολή Β.Πούτιν ξεκίνησε η ανάπτυξη του νέου κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Οριστικό – Με εντολή Β.Πούτιν ξεκίνησε η ανάπτυξη του νέου κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Η Ρωσία έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου νέας γενιάς (ICBM) με την ονομασία «Kedr», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων TASS, το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2023-2024.

Όπως αναφέρουν πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, οι ερευνητικές εργασίες για το νέο πυραυλικό σύστημα στρατηγικού πλήγματος «Kedr» θα λάβει χρηματοδότηση από τον τρέχοντα προϋπολογισμό που έχει εγκρίνει η Ρωσία, αναφορικά με την κρατική προμήθεια οπλικών συστημάτων, που ισχύει μέχρι και το 2027.

Η Μόσχα επιδιώκει να αντικαταστήσει σταδιακά τα υφιστάμενα βαλλιστικά βλήματα μέσης εμβέλειας Yars ήδη από τις αρχές του 2030, κάτι όμως που φαίνεται να αποδειχθεί στο μέλλον, καθώς το πρόγραμμα των νέων βαλλιστικών πυραύλων «Kedr» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αρχική φάση της έρευνας και ανάπτυξης (R&D).

Επί του παρόντος, στις ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις εντάσσονται οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Topol, Topol-M και Yars και Avangard, ενώ οι πύραυλοι Sarmat βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, στα παραπάνω προστίθενται τα πυρηνικά υποβρύχια κατηγορίας Project 955 και Project 955A που είναι εξοπλισμένα με στρατηγικούς πυραύλους Bulava.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.