ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία να παραμείνουν τα Patriot τουλάχιστον έως το τέλος του έτους

Ο Γερμανός ΥΠΑΜ συναντήθηκε με τον Πολωνό ομόλογό του

Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία να παραμείνουν τα Patriot τουλάχιστον έως το τέλος του έτους

Τις βάσεις του γερμανικού στρατού στην Πολωνία, όπου επιχειρούν τα συστήματα αεράμυνας Patriot, επισκέφτηκε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους.

Ο Πιστόριους έφτασε σήμερα στη νοτιοανατολική πολωνική πόλη Zamosc, όπου περίπου 320 Γερμανοί στρατιώτες έχουν σταθμεύσει από τον Ιανουάριο. Επισκέφθηκε τις βάσεις όπου οι γερμανικές δυνάμεις χειρίζονται τρία πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Patriot σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες και συναντήθηκε με τον Πολωνό ομόλογό του, Μάριους Μπλαστσάκ.

Μετά τη συνάντηση με τον Πιστόριους, ο Μπλαστσάκ είπε ότι ελπίζει τα συστήματα Patriot να παραμείνουν στην Πολωνία τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Αρχικά είχε προβλεφθεί να παραμείνουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η Γερμανία πρόκειται να μεταφέρει συστήματα αεράμυνας από τη Σλοβακία, καθώς και ορισμένα «υποστηρικτικά στοιχεία» από την Πολωνία, στη Λιθουανία ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην πρωτεύουσα της χώρας, Βίλνιους.

Η διαφωνία για τα Leopard

Μετά τη συνάντηση, ο Πιστόριους πίεσε οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός κόμβου συντήρησης στην Πολωνία, για την επισκευή των αρμάτων μάχης Leopard που έχουν υποστεί ζημιές στην Ουκρανία, να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 10 ημερών.

«Ο χρόνος είναι ουσιαστικός… Πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες για τον κόμβο συντήρησης θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 10 ημερών, ώστε να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση να σχεδιάσουμε», είπε ο Πιστόριους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.