ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Υπερ-υπερηχητικά όπλα για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από το τέλος του 2025

«Αδυναμία ταχείας ανάπτυξης υπερ-υπερηχητικών όπλων» αναφέρει εσωτερική έκθεση αξιολόγησης του αμερικανικού ΥΠΑΜ

Υπερ-υπερηχητικά όπλα για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από το τέλος του 2025

Ο αμερικανικός στρατός είναι απίθανο να παραδώσει τα πρώτα του υπερηχητικά όπλα σε αρκετές ποσότητες ώστε να είναι έτοιμοι για μάχη πριν το 2025, σύμφωνα με τον εσωτερικό έλεγχο του Κογκρέσου, προσθέτοντας στην καθυστέρηση στην ανάπτυξη των πυραύλων επόμενης γενιάς που έχουν ήδη ενταχθεί σε υπηρεσία από την Κίνα και Ρωσία.

Η πρώτη παρτίδα οκτώ νέων υπερηχητικών όπλων που αναπτύσσονται από τον Στρατό και το Ναυτικό θα μπορούσε να παραδοθεί το οικονομικό έτος 2025, εάν δοκιμαστεί επιτυχώς έως τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας στην ετήσια επισκόπηση των όπλων του Πενταγώνου που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

«Ο Στρατός έχασε τον στόχο του να τοποθετήσει την πρώτη του συστοιχία υπερηχητικού όπλου μεγάλης εμβέλειας — συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων — μέχρι το οικονομικό έτος 2024 λόγω των προκλήσεων ολοκλήρωσης», δήλωσε το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας.

«Με βάση τα τρέχοντα σχέδια δοκιμών και παραγωγής πυραύλων, ο Στρατός δεν θα τοποθετήσει την πρώτη του πλήρη συστοιχία μέχρι το οικονομικό έτος 2025».

Ο στρατός είπε ότι το πρόγραμμα είναι «σε καλό δρόμο για την εφαρμογή των απαιτούμενων διορθωτικών ενεργειών» μετά από αποτυχίες προηγούμενων δοκιμών.

Ωστόσο, το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας είπε ότι «εάν ο Στρατός ανακαλύψει προβλήματα με την απόδοση πυραύλων στις πτητικές δοκιμές, οι παραδόσεις πυραύλων και η τοποθέτηση του πρώτου επιχειρησιακού συστήματος θα μπορούσαν να καθυστερήσουν περαιτέρω».

Οι αξιωματούχοι του στρατιωτικού προγράμματος ανακοίνωσαν ότι «όταν επιτευχθεί μια επιτυχημένη δοκιμή πτήσης, ο πρώτος πύραυλος παραγωγής θα παραδοθεί εντός περίπου έξι εβδομάδων και η πρώτη μπαταρία των οκτώ πυραύλων θα παραδοθεί εντός περίπου 11 μηνών».

Η εκπρόσωπος του Στρατού Έλεν Λόβετ δήλωσε τη Δευτέρα ότι «για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας, δεν μπορούμε να παράσχουμε το χρονοδιάγραμμα των δοκιμών εκ των προτέρων».

Η Lockheed Martin είναι ο κύριος ανάδοχος για το υπερηχητικό όπλο.

Έχει αναφερθεί βεληνεκές 1.725 μίλια (2.780 χιλιόμετρα) και αποτελείται από έναν πύραυλο εδάφους που είναι εξοπλισμένος με υπερηχητική κεφαλή ενοποιημένη με σώμα εξωατμοσφαιρικής ολίσθησης και σχετικό εξοπλισμό αλλαγής κατεύθυνσης και επαναπροώθησης.

Γενικότερα, η έκθεση διαπίστωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν είναι σε θέση να αναπτύξει νέα οπλικά συστήματα αρκετά γρήγορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ενώ το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει και να αποκτήσει τα πιο δαπανηρά οπλικά του προγράμματα, συνεχίζει να αγωνίζεται με την γρήγορη παράδοση καινοτόμων τεχνολογιών» αναγράφει η έκθεση συμπερασματικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.