Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας – Αποκάλυψε δολοφονία της Ίριδας η ιατροδικαστής Τσιόλα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πλέον τα αίτια θανάτου τής έξι μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας – Αποκάλυψε δολοφονία της Ίριδας η ιατροδικαστής Τσιόλα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τα τρία νεκρά κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πλέον τα αίτια θανάτου τής έξι μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας, με το πόρισμα των ιατροδικαστών να αναμένεται να παραδοθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ», Πέτρος Κουσουλός, είπε ότι μέσω μιας ειδικής εξέτασης, αποδεικνύεται πλέον χωρίς περιθώρια αμφιβολιών, ότι και η Μαλένα και η Ίριδα είχαν έναν ασφυκτικό θάνατο και αυτό είναι και το βασικό εύρημα που θα περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τους ειδικούς, τις τελευταίες ημέρες, για τον θάνατο του βρέφους, της έξι μηνών Ίριδας, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα, αφού υπάρχουν και σημάδια που αποδίδονται σε ασφυκτικό θάνατο.

Πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι, μόλις παραδοθεί το πόρισμα, αναμένονται νέες εξελίξεις, αλλά και νέες καταθέσεις. Ανάμεσα στα άτομα που θα κληθούν να καταθέσουν αναμένεται να είναι και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι όταν πέθανε το βρέφος.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο Πέτρος Κουσουλός, αρχικά θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά δεν αποκλείεται στην πορεία – ανάλογα με αυτά που θα πει – να κληθεί να καταθέσει «ακόμα και ως ύποπτη».

Αποκάλυψε δολοφονία της Ίριδας η ιατροδικαστής Τσιόλα

Την ίδια ώρα, σημαντικές πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Ίριδας έδωσε, μέσα από την πολύωρη κατάθεσή της, η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, στους δύο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το απόγευμα της Τετάρτης.

Για εγκληματική ενέργεια στην περίπτωση του βρέφους και συγκεκριμένα για ασφυκτικό θάνατο έκανε λόγο η κυρία Τσιόλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ».

Η ιατροδικαστής ήταν εκείνη που είχε κάνει τη νεκροψία – νεκροτομή στην Ίριδα και είχε αποφανθεί ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από πνευμονικό οίδημα, παρά το γεγονός ότι το συμπεριληφθέν πόρισμα στην ιατροδικαστική έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου έκανε λόγο για «αγενεσία φλεβόκομβου».

Η κυρία Τσιόλα μάλιστα ρωτήθηκε για το αν είχε αναφέρει στη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι ο θάνατος της Ίριδας επήλθε στις 9 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.

Έγκυρη πηγή από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αποκάλυψε ότι η κυρία Τσιόλα διέψευσε πως συνομίλησε με την μητέρα γύρω από τον πιθανό χρόνο του θανάτου του βρέφους. Εξήγησε δε, τους λόγους για τους οποίους ήταν αδύνατος ο χρονικός προσδιορισμός.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Μπαμ» ότι η ιατροδικαστής Πατρών ήταν ιδιαίτερα αναλυτική για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου 2021 στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, όπου το μόλις έξι μηνών βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κατάθεση Τσιόλα περιστράφηκε για αρκετή ώρα και γύρω από τον τρόπο, με τον οποίο το μωρό, μέσα στην κούνια του, έχασε την αναπνοή του και τη ζωή του. Στον «μηχανισμό του θανάτου» διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια, με τις δύο μικρές κηλίδες αίματος.

Ασφυξία και για την Μαλένα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μπαμ», κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Μαλένας και της Ίριδας, χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που απέδειξαν την ασφυξία.

Μάλιστα, όπως εξήγησαν ερευνητές της υπόθεσης, με αυτή την τεχνική βρέθηκε ένα θετικό εργαστηριακό εύρυμα, το οποίο αποδεικνύει με αναντίρρητο τρόπο ότι και η Μαλένα, που κατέληξε στις 13 Απριλίου 2019, αλλά και η Ίριδα, η οποία πέθανε στις 21 Μαρτίου 2021, δολοφονήθηκαν με ασφυξία.

Για την περίπτωση της Μαλένας, οι πραγματογνώμονες θα θέσουν ως αιτία θανάτου την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, με αποτέλεσμα την ασφυξία και την ηπατική βλάβη, η οποία αποδόθηκε – λανθασμένα απ’ ό,τι φαίνεται – σε ηπατική ανεπάρκεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιστολογική επανεξέταση των δειγμάτων του κοριτσιού έδειξε ασφυξία και επιβεβαίωσε την εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που- όπως αναφέρει η «Μπαμ» – «συνδέεται με τις δράσεις της Πισπιρίγκου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.