ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τρεις ανήλικοι από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη ακρωτηριάστηκαν και κάηκαν από τα βαρελότα μετά την Ανάσταση (upd)

14 ετών ο τραυματίας από το Αγκίστρι, 13 ετών από τη Σύμη και 7 ετών το κορίτσι που υπέστη εγκαύματα στη Ρόδο

Τρεις ανήλικοι από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη ακρωτηριάστηκαν και κάηκαν από τα βαρελότα μετά την Ανάσταση (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 09:09) Βαρύ είναι για ακόμη μία χρονιά το τίμημα από το έθιμο με τα βαρελότα το βράδυ της Ανάστασης, καθώς τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη υπέστησαν ακρωτηριασμούς δακτύλων και εγκαύματα, από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα 14χρονο αγόρι από το Αγκίστρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από αεροδιακομιδή ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη που υπέστη μερικό ακρωτηρισμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Στη Ρόδο ένα 7χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο χωριό Μαλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 7χρονη βρισκόταν στο προαύλιο της εκκλησίας όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας η φωτιά από τα βεγγαλικά πέρασε πάνω από κάποια άτομα που ήταν κοντά στην εκκλησία της περιοχής.

Από τις φλόγες δεν γλίτωσε ούτε το κοριτσάκι, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό «κινητοποίησε» και τον πρόεδρο της κοινότητας Μανώλας, κ. Νεκτάριο Μουστακέλλη, ο οποίος σε ανάρτησή του δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…

Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του… Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας. Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του».

Στη συνέχεια, η δράση των νεαρών δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έβαλαν στο στόχαστρο και το πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Μαλώνας.

Συγκεκριμένα, πέταξαν βεγγαλικά μπροστά από την πύλη του κτιρίου, τα οποία εξερράγησαν και προκάλεσαν εκκωφαντικό θόρυβο.

Από την ισχυρή έκρηξη εκδηλώθηκαν φλόγες που τύλιξαν το μπροστινό τμήμα του πνευματικού κέντρου, ενώ έσπασαν τα τζάμια της πόρτας και των παραθύρων. Άγνωστο παραμένει αν υπήρξαν τραυματισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.