ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρόδος: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την 45χρονη οικιακή βοηθό που ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες

«Όλα έγιναν γιατί δεν έπαιρνα τα φάρμακα μου για τη σχιζοφρένεια»

Ρόδος: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την 45χρονη οικιακή βοηθό που ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την οικιακή βοηθό στη Ρόδο αναμένουν οι αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η 45χρονη είναι σε θέση να καταθέσει, αλλά και αν είναι αξιόπιστα τα όσα καταθέτει.

Στη γυναίκα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, ενώ ομολόγησε και τη δολοφονία άλλων τριών ηλικιωμένων.

«Όλα έγιναν γιατί δεν έπαιρνα τα φάρμακα μου για τη σχιζοφρένεια» φέρεται να είπε στην κατάθεση της σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η 45χρονη έχει πάρει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί και έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για  την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Στο μεταξύ ο συνήγορος υπιρέσπισής της, Στέλιος Αλεξάνδρης, είπε ότι «είναι ένας άνθρωπος που έχει νοσηλευτεί επανειλημμένα πολλά χρόνια και βρισκόταν εκτός οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής».

Μετά τον θάνατο της 75χρονης η φερόμενη ως δολοφόνος οικιακή βοηθός, βγήκε, κάθισε στο τραπέζι και κάλεσε την Αστυνομία με σκοπό να παραδοθεί.

«Έβαλα το ένα χέρι μου στη μύτη της και το άλλο στο στόμα της και προσπάθησα να την πνίξω. Αυτή μούγκριζε και μετά πήρα το μαξιλάρι και το έβαλα στο κεφάλι της μέχρι που πέθανε», υποστήριξε.

«Την είδαμε έξω και καθόταν αυτή που έκανε το φονικό, λέει την έπνιξα με το μαξιλάρι, έκανε και έτσι το χέρι της» είπε κάτοικος της περιοχής.

Η 45χρονη, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές. Πριν από δέκα χρόνια, το 2002, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ίδια υποστήριξε ότι είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή με, αποτέλεσμα να προσπαθήσει να πνίξει το μόλις ενός έτους τότε αγοράκι της.

Όταν βγήκε από την κλινική άρχισε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός.

Σύμφωνα με την ομολογία της, το 2011 διέπραξε την πρώτη της δολοφονία, με θύμα μια 63χρονη στη Λέρο. Όπως υποστήριξε, 11 χρόνια μετά σκότωσε στη Ρόδο μια 86χρονη και μια 70χρονη.

Φέρεται να παραδέχτηκε πως της χορήγησε φάρμακα με σύριγγα. Τα χρόνια που ακολούθησαν μετακόμισε στη Ρόδο συνεχίζοντας να εργάζεται ως οικιακή βοηθός.

«Είχε κολίτιδα και ζάχαρο. Πήρα μια σύριγγα, έβαλα μέσα από το γιαούρτι και μετά έβαλα ζάχαρη ή μέλι και τη τάισα. Την πήγαν στο νοσοκομείο όπου και πέθανε μετά από μια εβδομάδα» δήλωσε για την 86χρονη.

Για την 70χρονη είπε: «Πότε πότε την έδερνα. Έτσι μου ερχόταν γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της και νευρίαζα. Πιστεύω ότι φταίω εγώ που πέθανε γιατί την είχα χτυπήσει 5-6 φορές στο κεφάλι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου αναμένεται να περάσει και πάλι το κατώφλι των δικαστικών αρχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.