ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ρωσία: «Η Γαλλία ετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στην Ουκρανία»

Η αποκάλυψη για τους ουκρανικούς πολιτιστικούς θησαυρούς

Ρωσία: «Η Γαλλία ετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στην Ουκρανία»

Όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, οι 1.500 Γάλλοι στρατιώτες θα σταλούν στην Ουκρανία εντός του Απριλίου και θα είναι σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας προκειμένου να αναπτυχθούν στο «ουκρανικό θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Πρόκειται για μια αν μη τι άλλο εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, αν και ήδη οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν σπεύσει να επισημάνουν πως δεν πρόκειται να εμπλακούν σε οποιαδήποτε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Μάλιστα, δημοσιεύματα θέλουν τον Macron να έχει σπεύσει να διαβεβαιώσει την Ουάσινγκτον πως δεν περιμένει τη συνδρομή των Αμερικάνων σε περίπτωση που οι στρατιώτες του δεχθούν επίθεση από τον ρωσικό στρατό, τη στιγμή που η Bundestag έχει φροντίσει να διαμηνύσει πως ένα πλήγμα των Ρώσων σε Γάλλους στρατιώτες στην Ουκρανία… δεν συνεπάγεται ενεργοποίηση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ περί συλλογικής άμυνας.

«Νέες πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με την προετοιμασία από το Παρίσι ενός στρατιωτικού τμήματος που θα σταλεί στην Ουκρανία. Για το σκοπό αυτό, η διοίκηση της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων ενέκρινε στις αρχές Μαρτίου τη σύνθεση μιας τακτικής ομάδας τάγματος περίπου 1.500 ατόμων.

Αναμένεται ότι τον Απρίλιο η ομάδα θα τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα μάχης για μια επιχειρησιακή ανάπτυξη στο ουκρανικό θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων» είπε η Zakharova.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι συνεχίζουν ένα μέρος της ιστορίας τους… την επιχείρηση των προγόνων τους, οι οποίοι επιδόθηκαν στη μυστική εξαγωγή από την Ουκρανία πολιτιστικών θησαυρών, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων βυζαντινών εικόνων, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν να τις συντηρήσουν στη Γαλλία», υπογράμμισε η Zakharova, η οποία κατηγόρησε το Κίεβο ότι εισάγει πλήρη λογοκρισία στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.