Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ζαπορίζιε – Το Κίεβο εγκαταλείπει Σεβεροντονέτσκ-Λίμαν και οχυρώνει Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ

Οι επόμενες κινήσεις της Μόσχας στο Ντόνμπας

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ζαπορίζιε – Το Κίεβο εγκαταλείπει Σεβεροντονέτσκ-Λίμαν και οχυρώνει Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ

Η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, η Ζαπορίζιε, επλήγη σήμερα το πρωί από τέσσερις ρωσικούς πυραύλους cruise.

Oι Ουκρανοί λένε πως έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο αλλά οι Ρώσοι αναφέρουν πως επρόκειτο για αποθήκη οπλισμού και πυρομαχικών των ουκρανικών δυνάμεων μέσα στην πόλη μία πρακτική που χρησιμοποιούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Λένε μάλιστα πως οι Ρώσοι κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής του εργοστασίου Motor Sich στο Zaporozhye, το οποίο παρήγαγε κινητήρες αεροσκαφών για τα αεροσκάφη της ουκρανικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων όμως και των τουρκικών UAV.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, ήταν το εργοστάσιο το οποίο είχε δώσει την διέξοδο στην Τουρκία για να αποκτήσει κινητήρες για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, έπειτα από το εμπάργκο πολλών δυτικών χώρων, κυρίως της Αυστρίας.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχα χτυπήματα και στο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων που βρισκόταν στην Δυτική Ουκρανία.

Θυμίζουμε ότι χθες οι Ρώσοι έπληξαν την σιδηροδρομική σύνδεση της Ζαπορίζιε με εμφανή στόχο να μην μπορούν να εφοδιαστούν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Τώρα χτυπήθηκε αποθηκευτικός χώρος με τα ήδη υπάρχοντα πυρομαχικά.

Συμφωνείτε με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών από τα αποθέματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους Ουκρανούς;

  • Ναι (3%, 949 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 184 Votes)
  • Όχι (95%, 31.060 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 208 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (0%, 132 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32.533

Loading ... Loading ...

Οι κινήσεις αυτές λαμβανομένου υπόψιν της μεγάλης συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων έξω από την Ζαπορίζιε δείχνουν ότι οι Ρώσοι ετοιμάζουν γενική επίθεση κατά της πόλης.

Tαυτόχρονα πηγές από το Κίεβο αναφέρουν πως το ουκρανικό Επιτελείο βλέποντας το ανώφελο της συνέχισης των μαχών στις πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λίμαν προφανώς κατόπιν δυτικών παροτρύνσεων αποφάσισε να εγκαταλείψει τις πόλεις αυτές και μαζί τους και τις εκεί ουκρανικές δυνάμεις που ξεπερνούν τις 30.000 άνδρες.

Το μόνο που επιζητά το Κίεβο είναι η καθυστέρηση των ρωσικών δυνάμεων ώστε να υπάρξει χρόνο να ενισχυθούν οι άμυνες του Κραματόρσκ και του Σλαβιάσνκ όπου οι Ουκρανοί έχουν δημιουργήσει τα δύο τελευταία τους υπερ-φρούρια στο Ντόνμπας.

Εδώ όμως φαίνεται πως οι Ρώσοι έχουν σκοπό να προχωρήσουν πρώτα στην κατάληψη της Ζαπορίζιε.

Είναι εφικτό διότι με την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ ο άξονας Ιζίουμ-Ζαπορίζιε θα έχει τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο που σημαίνει ότι θα είναι εύκολη η επίθεση στην Ζαπορίζιε από Βορά και Νότο.

Σημειώνεται ότι η παρακείμενη πόλη Λίμαν έχει τεθεί τουλάχιστον η μισή υπό τον ρωσικό έλεγχο ενώ σφυροκοπάται ανηλεώς από το ρωσικό πυροβολικό.

Στην Δύση επιχειρούν να εμφανίσουν την κατάκτηση του Ντόνμπας ως κάτι ελάσσονος σημασίας αλλά δεν είναι έτσι.

Το ρωσικό προγεφύρωμα θα μεγαλώσει μέσα στην «καρδιά» της Ουκρανίας ενώ θα υπάρχει απρόσκοπτη συνέχεια με τα ρωσικά σύνορα που θα αποδίδει στα ρωσικά στρατεύματα εύκολο ανεφοδιασμό.

Συν τοις άλλοις ακόμα μεγαλύτερο μέρος του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας θα είναι διαθέσιμο για να συμμετέχει ενεργά κατά των δυνάμεων του Κιέβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.