ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας: Κτυπήθηκαν 14 αποθήκες και παραποτάμιοι λιμένες

Μαζικά χτυπήματα με Shahed-136

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας: Κτυπήθηκαν 14 αποθήκες και παραποτάμιοι λιμένες

Η νύχτα μέρα έγινε από τα ρωσικά πυρά κατά ουκρανικών αποθηκών  στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας με τα χτυπήματα από τα Drone-kamikaze τύπου Shahed 136 η Geran-2 να διαλύουν 14 αποθήκες και παραποτάμια λιμάνια που αποτελούν τον τροφοδότη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από αυτό το γεωγραφικό σημείο.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι του Izmail και στη διάβαση του πορθμείου Orlovka στον Δούναβη ήταν συνεχείς και σύμφωνα με τις πληροφορίες επιβεβαιώθηκε τόσο η καταστροφή του τερματικού σταθμού σιτηρών όσο και των γερανών φόρτωσης.

Γύρω στις τρεις τα ξημερώματα οι εκρήξεις ξεκίνησαν στο λιμάνι Izmail του Δούναβη με τερματικά υλικοτεχνικής υποστήριξης που χρησιμοποιούνται για την παράδοση στρατιωτικού φορτίου στην Ουκρανία να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.

Επίσης στην περιοχή της Οδησσού, στόχοι χτυπήθηκαν στο Belgorod-Dnestrovsky. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε διάβαση πορθμείων, η οποία χρησιμοποιείται διαρκώς για την παράδοση όπλων του ΝΑΤΟ από το έδαφος της γειτονικής Ρουμανίας.

Παράλληλα το πορθμείο Orlovka-Isakcha ανέστειλε πλήρως τις εργασίες του καθώς τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν σε πολλά φορτηγά πλοία.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Οδησσού, Όλεγκ Κίπερ, είπε ότι οι επιθέσεις έπληξαν «τη συνοριακή και λιμενική υποδομή της περιοχής Izmail».

Αρκετά ρωσικά «Geran-2» επιτέθηκαν σε ουκρανικούς στόχους στην περιοχή Χμελνίτσκι. Συγκεκριμένα, χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις logistics μεταφορών, που χρησιμοποιούνται και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Χτυπήθηκαν αποθήκες και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης για το προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Τσερκάσι και στην ευρύτερη περιοχή Τσερκάσι. Εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάφορες εγκαταστάσεις στην περιοχή Kirovograd.

Η ρωσική πλευρά σημείωσε ότι «τέτοιες επιθέσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται συστηματικά. Αυτό είναι απαραίτητο τόσο για την προστασία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας όσο και για να στερηθεί η οικονομία των Ουκρανών από πρόσθετα έσοδα από την πώληση σιτηρών».

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα νυχτερινή επίθεση εναντίον στόχων του Κιέβου που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.