ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρουμανία: Μετά τα τουρκικά Bayraktar παρήγγειλε και ισραηλινά UAV Watchkeeper X

Συνεχίζεται ο επανεξοπλισμός της βαλκανικής χώρας

Ρουμανία: Μετά τα τουρκικά Bayraktar παρήγγειλε και ισραηλινά UAV Watchkeeper X

Η Ρουμανία σχεδιάζει να προμηθευτεί τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Watchkeeper X (UAV) αξίας 180 εκατομμυρίων δολαρίων από την Elbit Systems του Ισραήλ, μετά τα Bayraktar TB2 που αγόρασε πρόσφατα από την Τουρκία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης του Παρισιού, η Elbit Systems ανακοίνωσε τη Ρουμανία ως τον τελευταίο πελάτη του συστήματος Watchkeeper X.

Η σύμβαση υπογράφηκε ως μέρος μιας συμφωνίας-πλαισίου που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο και καλύπτει την Elbit να παραδώσει 3 Watchkeeper X στη Ρουμανία έως το 2025. Από την άλλη, μετά την πρώτη παράδοση 3 μονάδων, θα διαπραγματευτεί το ενδεχόμενο προμήθειας 4 ακόμη UAV.

Σε συνέντευξή του στο Defense News, ο Αμίρ Μπέτες, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Elbit UAS, εξήγησε ότι ως μέρος της συμφωνίας-πλαισίου, μέρος της παραγωγής των Watchkeepers θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία και θα περιλαμβάνει επίσης τοπικούς υπεργολάβους.

«Βλέπουμε αυτή την ευκαιρία ως πύλη για να πουλήσουμε τα συστήματά μας σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου βλέπουμε μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση για drones αυτού του μεγέθους», δήλωσε ο Μπέτες.

Το Watchkeeper X είναι ένα drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση αποστολών πληροφοριών και αναγνώρισης. Κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Elbit και Thales UK και εξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένα μοντέλο του βρετανικού στρατού που βασίζεται στην ισραηλινή σειρά Hermes.

Τα Watchkeeper X στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) του βρετανικού στρατού συνετρίβη στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως έγινε γνωστό το UAV βρισκόταν στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων με το πρόγραμμα Watchkeeper X ,  όπως αυτό που έπεσε πέρυσι στη Μεσόγειο, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι μόνο 13 από τον στόλο 45 drones πέταξαν από το 2020. Πριν από αυτό, μεταξύ 2017 και 2018, τρία από αυτά έπεσαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όταν ρωτήθηκε για αυτά τα ζητήματα, το στέλεχος της Elbit τα περιέγραψε ως «κοινές προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες που χρησιμοποιούν drones.

Bayraktar TB2 στη Ρουμανία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Ρουμανία παρήγγειλε το τουρκικό επιθετικό Bayraktar TB2. Η σύμβαση, αξίας περίπου 321 εκατομμυρίων δολαρίων, καλύπτει την προμήθεια 3 συστημάτων Bayraktar TB2. Υπάρχουν συνήθως 3 αεροσκάφη σε κάθε σύστημα. Συνοπτικά, 3 συστήματα αντιστοιχούν σε 9 Bayraktar TB2 συνολικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.