Scott Ritter: «Αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χάνουν το δικαίωμα να υπάρχουν την ίδια στιγμή»

«Θέλετε να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ; Άσχημα πράγματα θα συμβούν»

Scott Ritter: «Αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χάνουν το δικαίωμα να υπάρχουν την ίδια στιγμή»

Ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής και πρώην επικεφαλής στην υπηρεσία πληροφοριών των Πεζοναυτών, Σκοτ Ρίττερ, σχολιάζοντας την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έθεσε το πρόβλημα στην πραγματική του ιστορική βάση και προβλέπει τι θα συμβεί λόγω αυτής της απόφασης.

Ειδικά η Φινλανδία με βάση τις συνθήκες που έχει υπογράψει χάνει ακόμα και το δικαίωμα ύπαρξης.

Τ0 1949 είχε υπογράψει συμφωνία με την Σοβιετική Ένωση για παντοτινή ουδετερότητα με αντάλλαγμα την συνέχιση της ανεξάρτητης ύπαρξής της ως έθνους-κράτους.

Συμφωνείτε με την θέση που εξέφρασε ο Κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η Μαριούπολη είναι το «νέο Μεσολόγγι»;

  • Όχι (93%, 30.383 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 338 Votes)
  • Ναι (4%, 1.278 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 303 Votes)
  • Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ (1%, 266 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32.568

Loading ... Loading ...

Συνθήκη την οποία και ανανέωσε η διάδοχη κρατική μορφή της Σοβιετικής Ένωσης (ως κυριαρχούσα εθνότητα εκείνης της εποχής), η Ρωσία.

Η παραβίαση της συνθήκης αυτής αποδεσμεύει την Ρωσία από την δέσμευσή της να αποδέχεται την ύπαρξη της Φινλανδίας στα σύνορά της.

Ρωσία και Φινλανδία έχουν μία κοινή συνοριογραμμή 1.300 χλμ. και αυτό είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το ΝΑΤΟ θέλει την ένταξή της στην Συμμαχία.

Μεταφορά ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων έξω από την 2η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη.

Να σημειώσουμε ότι ο λογαριασμός του Scott Ritter στο Twitter έχει μπλοκαριστεί σε μία επίδειξη «Δημοκρατίας» από την Δύση διότι προφανώς οι αναλύσεις του ενοχλούν ιδιαιτέρως.

«Το 1949 οι σοβιετικοί υπέγραψαν μια συνθήκη: ”Σε αντάλλαγμα για να επιτρέψουμε στην Φινλανδία να υπάρχει ως ένα έθνος-κράτος, παρά το ότι πολεμήσατε στο πλευρό των Ναζί και δολοφονήσατε 1 εκατομμύριο πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης, πρέπει να υποσχεθείτε ότι θα είστε ουδέτεροι επ’ άπειρον. Ουδέτεροι για πάντα.

Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και η Ρωσία ανανέωσε αυτή τη συνθήκη,δεν είχε κανένα πρόβλημα με το να ενταχθεί η Φινλανδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν ήθελαν.

Αλλά δεν μπορείτε ποτέ να επιτρέψετε το έδαφός σας να χρησιμοποιηθεί, έτσι ώστε ξένα στρατεύματα να απειλούν τη Ρωσία.

Αν αποφασίσετε ότι θα το κάνετε αυτό, τότε χάνετε το δικαίωμα να υπάρχετε αυτοστιγμεί!

Η Φινλανδία πρέπει να καταλάβει ότι η Ρωσία ό,τι λέει το εννοεί. Όταν η Ρωσία λέει: ”Όχι επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά” κι ότι ”αυτό αντιπροσωπεύει μια υπαρξιακή απειλή για την Ρωσία”, το εννοεί. Ιδιαιτέρως, όταν μιλάμε για φινλανδικό έδαφος τόσο κοντά στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη!

Η Ουκρανία δε δίδαξε τίποτα σε κανέναν;

Η Ρωσία βρίσκεται πιθανώς στα πρόθυρα να διατάξει γενική επιστράτευση του ρωσικού στρατιωτικού δυναμικού!

 Αυτό σημαίνει ότι ο αξιοθρήνητος, μικρός, φινλανδικός στρατός σου θα πνιγεί! Δεν θα είναι σαν το 1939, Φινλανδία!

Ξέρετε, είστε όπως η υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, μαλθακοί, καπιταλιστές, έχετε έναν ωραίο τρόπο ζωής με τα κινητά σας, τους καφέδες σας και όλα τ’ άλλα.

Οι Ρώσοι θα φέρουν μερικά κακά παιδιά από την Σιβηρία και είναι τρελαμένοι τώρα.

Θέλετε να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ; Άσχημα πράγματα θα συμβούν….

Στην Σουηδία, τι έχετε; 26.000 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό και 40.000 εφέδρους;

Τέλεια. Μπορείτε να στείλετε αρκετούς άνδρες να βοηθήσουν την Φινλανδία να πολεμήσει και να αντέξει για 1 βδομάδα. Θα αντέξει μια βδομάδα. Τόσο μόνο θα αντέξετε! Δεν έχετε τίποτα!

Είναι ανόητο. Είναι αυτοκτονικό. Η ένταξη το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία λογική!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.